Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη για τον χρυσό, καθώς υποχωρεί το δολάριο - Στα 1.279 δολ. ανά ουγγιά

Οριακά κέρδη για τον χρυσό, καθώς υποχωρεί το δολάριο - Στα 1.279 δολ. ανά ουγγιά
Ο χρυσός παρέμεινε υπό πίεση στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, υποχωρώντας ενδοσυνεδριακά σε χαμηλά τριών εβδομάδων
Με οριακά κέρδη έκλεισε σήμερα (25/10/2017) ο χρυσός, καταφέρνοντας να γυρίσει σε θετικό έδαφος λίγο πριν το κλείσιμο, καθώς το δολάριο υποχωρεί σε σχέση με το ευρώ και το γιεν.
Ο χρυσός παρέμεινε υπό πίεση στο μεγαλύτερο μέρος της σημερινής συνεδρίασης, υποχωρώντας ενδοσυνεδριακά σε χαμηλά τριών εβδομάδων, καθώς η υποχώρηση των γεωπολιτικών εντάσεων απομακρύνει τους επενδυτές από το πολύτιμο μέταλλο.
Την ίδια ώρα, το πολύτιμο μέταλλο δείχνει «νευρικό» εν μέσω της έντονης συζήτησης που διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το ποιον θα επιλέξει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, για τη θέση του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), μετά τη λήξη της θητείας της Janet Yellen, τον Φεβρουάριο του 2018.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους αναλυτές, το πολύτιμο μέταλλο αναμένεται να κινηθεί στη ζώνη των 1.272-1.282 δολ. ανά ουγγιά όσο θα βρίσκεται σε αναμονή για την ανακοίνωση του νέου προέδρου της Fed.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δηλώσει πως βρίσκεται πολύ κοντά στο να αποφασίσει, ενώ χθες προέβη σε μια πρωτοφανή κίνηση, να ζητήσει από τους Ρεπουμπλικανούς της Γερουσίας να πουν ποιον σκέφτονται ως τον επόμενο πρόεδρο της Fed, με εκείνους να δείχνουν την προτίμησή τους στον καθηγητή του πανεπιστημίου του Stanford John Taylor.
Οι αναλυτές εκτιμούν πως ο Trump θα προτιμήσει έναν πιο «επιθετικό» πρόεδρο, που να ευνοεί περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων, εξέλιξη που θα προσέφερε ώθηση στο δολάριο, καθιστώντας ακριβότερη την αγορά χρυσού από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Ωστόσο, η αποδυνάμωση του δολαρίου προσέφερε στήριξη στο πολύτιμο μέταλλο.
Το ασθενέστερο δολάριο να τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Έτσι, η τιμή του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε με κέρδη κάτω του 0,1% ή 70 σεντς, στα 1.279 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,4% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,181 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,2% σε σχέση με το γιεν, στα 113,7 γιεν.
Ο χρυσός είχε δεχτεί πιέσεις τις τελευταίες ημέρες από την άνοδο του δολαρίου, αλλά και τα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, που ενίσχυσαν την αισιοδοξία των επενδυτών ότι η αμερικανική οικονομία θα ολοκληρώσει θετικά το γ’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης