Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Commerzbank προσλαμβάνει ως σύμβουλο τη Goldman Sachs, καθώς προετοιμάζεται για προσφορές εξαγοράς

tags :
Η Commerzbank προσλαμβάνει ως σύμβουλο τη Goldman Sachs, καθώς προετοιμάζεται για προσφορές εξαγοράς
Οποιαδήποτε ενδεχόμενη εξαγορά, μπορεί να περιπλέκεται από το γεγονός ότι η Commerzbank εξακολουθεί να ανήκει εν μέρει στη γερμανική κυβέρνηση
Η Commerzbank, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας σε περιουσιακά στοιχεία, έχει προσλάβει την Goldman Sachs ως σύμβουλο, καθώς προετοιμάζεται για προσφορές εξαγοράς, σύμφωνα με αναφορές.
Οι Financial Times αναφέρουν ότι η Goldman και η επενδυτική τράπεζα Rothschild έχουν προσληφθεί από την Commerzbank με έδρα τη Φρανκφούρτη, για να προετοιμαστούν για πιθανά σενάρια συγχώνευσης.
Δεν "προετοιμάζουν αυστηρά αμυντική στρατηγική ενάντια σε προσφορά εξαγοράς", σύμφωνα με την έκθεση.
Οι συγχωνεύσεις και εξαγορές στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην Ευρώπη, έχουν υποχωρήσει μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση και οποιαδήποτε συμφωνία για την Commerzbank, η οποία έχει κεφαλαιοποίηση αγοράς περίπου 14 δισ. ευρώ και συνολικό ενεργητικό αξίας περίπου 506 δισ. θα αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη τραπεζική συμφωνία στη Γερμανία, για περισσότερα από 10 χρόνια.
Οι τράπεζες σε όλη την Ευρώπη - συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης τράπεζας της Ιταλίας, της UniCredit και των γαλλικών BNP Paribas και Credit Agricole - πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των πιθανών υποψηφίων για εξαγορά της τράπεζας, η οποία διεκπεραιώνει ένα μεγάλο μέρος τραπεζικών εργασιών, για τη λεγόμενη "Mittelstand" της Γερμανίας.
Η Mittelstand είναι το συλλογικό όνομα που δίνεται στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στη Γερμανία, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της χώρας.
Οποιαδήποτε ενδεχόμενη εξαγορά, μπορεί να περιπλέκεται από το γεγονός ότι η Commerzbank εξακολουθεί να ανήκει εν μέρει στη γερμανική κυβέρνηση και ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα χρειαστεί επομένως έγκριση από την κυβέρνηση.
Πέρυσι, «κορυφαία στελέχη της Commerzbank και της bellwether Deutsche Bank πραγματοποίησαν ανεπιτυχείς συνομιλίες σε συνδυασμό», ανέφερε το Reuters νωρίτερα την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης