Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Κορέα: Ζήτημα ζωής και θανάτου η κατοχή πυρηνικών όπλων για την κυριαρχία της χώρας

Β. Κορέα: Ζήτημα ζωής και θανάτου η κατοχή πυρηνικών όπλων για την κυριαρχία της χώρας
Η σημερινή κατάσταση ενισχύει την αντίληψή μας, ότι χρειαζόμαστε πυρηνικά όπλα για να αντιμετωπίσουμε μια πιθανή επίθεση
Η Πιονγιάνγκ δεν σχεδιάζει να πραγματοποιήσει συνομιλίες με την Ουάσινγκτον για το πυρηνικό της πρόγραμμα, δήλωσε ανώτατος βορειοκορεάτης διπλωμάτης την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, υποστηρίζοντας ότι η κατοχή πυρηνικών όπλων ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου για τη Βόρεια Κορέα, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της RIA.
Η Choe Son-hui, επικεφαλής του τμήματος για την Βόρεια Αμερική στο υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, δήλωσε σε μια διάσκεψη στη Μόσχα ότι η Ουάσινγκτον θα πρέπει να «εξοικειωθεί» με το πυρηνικό καθεστώς της Βόρειας Κορέας, ανέφερε η RIA.
"Είναι θέμα ζωής και θανάτου για εμάς.
Η σημερινή κατάσταση ενισχύει την αντίληψή μας, ότι χρειαζόμαστε πυρηνικά όπλα για να αντιμετωπίσουμε μια πιθανή επίθεση.
Θα απαντήσουμε στη φωτιά με φωτιά".
Η Πιονγκγιάνγκ θεωρεί κάθε προσπάθεια ελέγχου της χώρας μέσω των κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, ως "δήλωση πολέμου".
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov, ο οποίος παραβρέθηκε στην ίδια συνδιάσκεψη, προέτρεψε τις παγκόσμιες δυνάμεις να ακολουθήσουν τον κοινό οδικό χάρτη Ρωσίας-Κίνας, για την επίλυση της κρίσης κατά του προγράμματος όπλων της Βόρειας Κορέας.
"Είμαστε πεπεισμένοι ότι η εφαρμογή του θα προωθήσει τη μείωση της στρατιωτικής δραστηριότητας και της έντασης στην κορεατική χερσόνησο και τη διαμόρφωση σε ολόκληρη τη βορειοανατολική Ασία ενός συστήματος ίσης και αδιαίρετης ασφάλειας", ανέφερε.
Το σχέδιο προτείνει ένα μορατόριουμ για τις δοκιμές πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας, ενώ η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ θα αναστείλουν τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης