Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Σκοπιανοί υπήκοοι συλλαμβάνονται στην Ελλάδα για σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών

tags :
Reuters: Σκοπιανοί υπήκοοι συλλαμβάνονται στην Ελλάδα για σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών
Η Ελληνική Αστυνομία δήλωσε ότι οι άνδρες κατηγορήθηκαν επίσης για τη σύσταση εγκληματικής συμμορίας, για εγκλήματα που σχετίζονται με την τεχνολογία
Στη σύλληψη των δύο Σκοπιανών που εμπλέκονται σε σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών στη χώρα τους, αναφέρεται το πρακτορείο Reuters. 
Δύο Σκοπιανοί υπήκοοι που αναζητούσε η Ιντερπόλ, συνελήφθησαν στην Ελλάδα λόγω της εμπλοκής τους σε ένα σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών που ανέτρεψε την κυβέρνηση της πΓΔΜ, δήλωσε αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017.
Δύο χρόνια πολιτικής αναταραχής ξεκίνησαν το 2015, όταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατηγόρησαν τότε τον πρωθυπουργό Nikola Gruevski και τον επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας, για την ενορχήστρωση των τηλεφωνικών υποκλοπών περισσότερων από 20.000 ατόμων.
Η ΕΕ, στην οποία φιλοδοξεί να προσχωρήσει η Μακεδονία, αναγκάστηκε να διεκδικήσει μια συμφωνία, στην οποία τα κόμματα συμφώνησαν να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές και να καθιερωθεί το αξίωμα ενός ειδικού εισαγγελέα, για τη διερεύνηση του περιεχομένου των διαλέξεων.
Δημιουργήθηκε έτσι νέα κυβέρνηση τον Μάιο του 2015.
Οι δύο Μακεδόνες, ηλικίας 51 και 35 ετών, κατηγορούνται ότι κατέστεψαν μηχανήματα που χρησιμοποιούνται σε υποκλοπές.
Συνελήφθησαν την Τετάρτη στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με ψεύτικα βουλγαρικά διαβατήρια, δήλωσε ο αξιωματούχος.
Η Ελληνική Αστυνομία δήλωσε ότι οι άνδρες κατηγορήθηκαν επίσης για τη σύσταση εγκληματικής συμμορίας, για εγκλήματα που σχετίζονται με την τεχνολογία.
Θα εμφανιστούν ενώπιον εισαγγελέα την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017.
Τον Ιούνιο, ο ειδικός εισαγγελέας της πΓΔΜ υπέβαλε κατηγορίες εναντίον 94 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων και πρώην ανώτατων κυβερνητικών αξιωματούχων, για τη συμμετοχή τους σε εικαζόμενα εγκλήματα που αποκαλύφθηκαν σε κασέτες που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του σκανδάλου.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης