Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Πρέπει να επαναπροωθήσουμε την Ευρώπη πάνω στους υπάρχοντες πυλώνες της

Macron: Πρέπει να επαναπροωθήσουμε την Ευρώπη πάνω στους υπάρχοντες πυλώνες της
Στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής βρίσκονται μεταναστευτικό, Brexit και Τουρκία
«Πρέπει να επαναπροωθήσουμε την Ευρώπη πάνω στους υπάρχοντες πυλώνες της, την ασφάλεια και τη δημοκρατία» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες.
«Αυτό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα χαρακτηριστεί από ένα μήνυμα ενότητας.
Ενότητα στις συζητήσεις για το Brexit, καθώς όλοι είμαστε ενωμένοι σχετικά με το πως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, τα συμφέροντα που έχουμε και τις φιλοδοξίες μας, πίσω από ένα διαπραγματευτή» είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος επεσήμανε ότι η ΕΕ πρέπει να στείλει ένα μήνυμα ενότητας ως απάντηση στην καταλανική κρίση.
Οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων της ΕΕ, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, θα αναζητήσουν νέες μεθόδους, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία λήψης αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να αντιμετωπιστεί των πάγιο πρόβλημα των «κωλυσιεργιών».
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες πως σε συνέχεια του προβληματισμού που έχει ξεκινήσει, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit, σχετικά με το μέλλον της ΕΕ, θα πρέπει «να εμπλουτιστεί το έργο μας με νέες ιδέες».
Οι προτάσεις του Tusk θα τεθούν επί τάπητος, κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίας αύριο το πρωί.
Μεταξύ άλλων, ο Tusk θα προτείνει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα 13 Συνόδων Κορυφής μέσα στα επόμενα δύο χρόνια με στόχο να δοθεί νέα ώθηση στην ΕΕ, μετά το σοκ του Brexit.
Επίσης, θα συζητηθεί η πρότασή του να αλλάξει η μέθοδος εργασίας, αντικαθιστώντας την παραδοσιακή προσέγγιση της προσπάθειας επίτευξης ομοφωνίας, με αυτή των συζητήσεων που θα παρουσιάζουν ξεκάθαρα τις διαφωνίες των χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης