Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,3% για τον χρυσό, με τη Fed στο επίκεντρο - Στα 1.283 δολ. ανά ουγγιά

Απώλειες 0,3% για τον χρυσό, με τη Fed στο επίκεντρο - Στα 1.283 δολ. ανά ουγγιά
Στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Οκτωβρίου 2017 υποχώρησε το πολύτιμο μέταλλο 
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (18/10/2017) ο χρυσός, δεχόμενος πιέσεις από το ισχυρό δολάριο, εν μέσω εικασιών ότι ο επόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα είναι υπέρ πιο «επιθετικών» πολιτικών.
Η τιμή του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 0,3% ή 3,20 δολ. ανά ουγγιά, στα 1.283 δολ. ανά ουγγιά - το χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Οκτωβρίου 2017, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Την ίδια ώρα, το δολάριο ενισχυόταν κατά 0,7% έναντι του γιεν, με τη μεταξύ τους ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 112,9 γιεν.
Ώθηση στο δολάριο προσφέρουν οι πληροφορίες που θέλουν τον οικονομολόγο John Taylor να είναι ένας εκ των πιθανών αντικαταστατών της Janet Yellen ως επικεφαλής της Fed.
Ο Taylor διατηρεί αρκετά «επιθετικές» απόψεις σε ό,τι αφορά τα ζητήματα νομισματικής πολιτικής.
Το ισχυρότερο δολάριο να τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται ακριβότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο άσκησε και η αναμονή της Beige Book της Fed, ενώ μετά τη δημοσίευσή της κινήθηκε υψηλότερα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Η έκθεση της κεντρικής τράπεζας έδειξε ότι η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με έναν μετριοπαθή ρυθμό, ωστόσο η Fed φαίνεται να παραμένει σε καλό δρόμο για να αυξήσει τα επιτόκια μέχρι τον Δεκέμβριο, για τρίτη φορά φέτος.
Μετά τη δημοσίευση της Beige Book, ο χρυσός ενισχύθηκε στα 1.283,70 δολ. ανά ουγγιά.
Ο χρυσός έχει δεχτεί πιέσεις τις τελευταίες ημέρες από την άνοδο του δολαρίου, αλλά και τα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, που ενίσχυσαν την αισιοδοξία των επενδυτών ότι η αμερικανική οικονομία θα ολοκληρώσει θετικά το γ’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης