Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Ο Trump υιοθέτησε τις θέσεις Obama για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Παπαδημούλης: Ο Trump υιοθέτησε τις θέσεις Obama για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Το κέρδος είναι οι δηλώσεις Trump που στηρίζουν το Greece is back είπε ο κ.Παπαδημούλης
Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump που στηρίζουν το «Greece is back» και το ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη είναι το κέρδος από τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο Λευκό Οίκο υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Παπαδημούλης είπε ότι ο Trump ύστερα από μια περίοδο σιωπής υιοθέτησε τις θέσεις του B. Obama για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ενώ όπως ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε και στο ότι η Ελλάδα είναι ένας ιδανικός τόπος με πολλές ευκαιρίες για επενδύσεις.
«Νομίζω ότι προχώρησε πολύ η συζήτηση και στα θέματα της ενεργειακής συνεργασίας, καθώς η Ελλάδα εξελίσσεται σε έναν κόμβο.
Μια εξήγηση για τα πολύ καλά λόγια του Trump και προς τον Τσίπρα και την Ελλάδα και την κυβέρνηση είναι η όξυνση των αμερικανοτουρκικών σχέσεων, ο παράγοντας αστάθειας που λέγεται Ερντογάν» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος σχετικά με την αναβάθμιση των F-16, τόνισε ότι «η χώρα εδώ και δεκαετίες είναι αναγκασμένη να ξοδεύει περισσότερα από όσα θα θέλαμε στον τομέα των εξοπλισμών και της Άμυνας, αγοράζοντας και από τις Ηνωμένες Πολιτείες και από τη Γαλλία και από τη Ρωσία».
«Νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε αυτή την πολυδιάστατη προσέγγιση στο θέμα αυτό.
Η δική μου γνώμη είναι ότι χρειάζεται να δούμε το θέμα με τη μεγαλύτερη δυνατή φειδώ και διαφάνεια, διότι τα μεν χρήματα δε μας περισσεύουν και επομένως πρέπει να δώσουμε όσα είναι τα απολύτως απαραίτητα, για δε τη διαφάνεια να περιμένουμε την οριστική συμφωνία, τις ανακοινώσεις, τις ρήτρες, τα αντισταθμιστικά, διότι στη χώρα μας έχουν δει πολλά τα μάτια μας στον τομέα των εξοπλισμών» υποστήριξε ο κ.Παπαδημούλης.
Κληθείς να σχολιάσει την κριτική της ΝΔ για τη συνάντηση Τσίπρα – Trump ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως στη ΝΔ πρέπει «να ξεπεράσουν λίγο αυτό το αντιπολιτευτικό βέρτιγκο και να συνειδητοποιήσουν ότι στην εξωτερική πολιτική - όχι μόνο για τις μικρές, αλλά και για μεγάλες χώρες - μετράει και πόσο ανάγκη έχεις τον συνομιλητή σου και έχει αυξηθεί ο ρόλος της Ελλάδας για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όχι μόνο λόγω Ερντογάν, αλλά γιατί η Ελλάδα έχει μία στρατηγική θέση σε μία ευρύτερη περιοχή, που συμπεριλαμβάνει και τη Μέση Ανατολή, καθώς εκεί υπάρχει μία παρατεταμένη κρίση ενώ και οι Αμερικάνοι συνειδητοποιούν ότι η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας μπορεί να τη μετατρέψει σε έναν σημαντικό κόμβο για επενδύσεις στην ενέργεια, τις μεταφορές, τις επικοινωνίες».
Όσον αφορά τις επαφές με το ΔΝΤ και τη συνάντηση Τσίπρα – Lagarde, ο κ.Παπαδημούλης υποστήριξε ότι «πήγε καλά, διότι κοινή επιθυμία και των δύο είναι η ολοκλήρωση το ταχύτερο δυνατό της τρίτης αξιολόγησης», ενώ το ΔΝΤ επιβεβαίωσε ότι «δε ζητεί παραπάνω μέτρα από την Ελλάδα».
«Τη Δευτέρα έρχονται οι επικεφαλής των κλιμακίων στην Ελλάδα και ουσιαστικά αρχίζει η τρίτη αξιολόγηση.
Όλα δείχνουν ότι είναι απολύτως εφικτό και όλες οι πλευρές το θέλουν, η τρίτη αξιολόγηση να τελειώσει μέχρι το τέλος του 2017.
Θέλουμε να τρέξει η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης μέσα στο 2017, έτσι ώστε αμέσως μετά τις γιορτές να ξεκινήσει η συζήτηση για την τελική αξιολόγηση, που θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση του προγράμματος και στην οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία και ο στόχος είναι να ξεκινήσουν αυτές οι συζητήσεις και για τον περαιτέρω προσδιορισμό των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους» είπε ο κ.Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης