Τελευταία Νέα
Διεθνή

Morgan Stanley: Ενισχύθηκαν κατά +12% τα κέρδη για το γ΄ τρίμηνο 2017 - Στα 1,78 δισ. δολ.

Morgan Stanley: Ενισχύθηκαν κατά +12% τα κέρδη για το γ΄ τρίμηνο 2017 - Στα 1,78 δισ. δολ.
Τα έσοδα της αμερικανικής εταιρείας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +3,2% στα 9,2 δισ. δολ.
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Morgan Stanley για το τρίτο τρίμηνο του 2017, όπως ανακοίνωσε σήμερα (17/10) η αμερικανική εταιρεία διαχείρισης περιουσίας η οποία εξακολουθεί να αποκομίζει αξιόπιστα κέρδη, παρά το γεγονός ότι τα έσοδά της από τις συναλλαγές κατέγραψαν πτώση.
Ειδικότερα, τα κέρδη της αμερικανική εταιρείας ενισχύθηκαν κατά +12% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, στα 1,78 δισ. δολ. (0,93 δολ. ανά μετοχή) ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν κέρδη της τάξεως των 0,81 δολ. ανά μετοχή.
Παράλληλα, τα έσοδα κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +3,2% στα 9,2 δισ. δολ. έναντι 8,91 δισ. δολ. το τρίτο τρίμηνο του 2016, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν έσοδα ύψους 9,02 δισ. δολ.
Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα, ορισμένες από τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ (JP Morgan και Citigroup) ανακοίνωσαν κέρδη για το αντίστοιχο διάστημα, τα οποία προήλθαν κυρίως από τα εμπορικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες.
Από την άλλη πλευρά, η Morgan Stanley επικεντρώνεται στην υπηρεσία διαχείρισης πλούτου, η οποία επιβλέπει 2,2 τρισ. δολ. από περίπου 3,5 εκατ. αμερικανικά νοικοκυριά, προκειμένου να σταθεροποιήσει τα κέρδη της.
Μάλιστα, η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων από το σχετικό τμήμα κατά +8,7%, ενώ ακόμα μεγαλύτερη ήταν η άνοδος στα καθαρά έσοδα, τα οποία ενισχύθηκαν κατά +24% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Σε ότι αφορά τα έσοδα από τις συναλλαγές, αυτά υποχώρησαν κατά -8,2% αντικατοπτρίζοντας τις σχετικές πτώσεις που κατέγραψαν και η JP Morgan με την Citigroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης