Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Σε τροχιά ανάπτυξης η Ελλάδα - Πόλος σταθερότητας και ασφάλειας

Τσίπρας: Σε τροχιά ανάπτυξης η Ελλάδα - Πόλος σταθερότητας και ασφάλειας
"Βλέποντας κάποιος την Ελλάδα σήμερα  μπορεί εύκολα να διαγνώσει ότι ανοίγονται μεγάλες επενδυτικές δυνατότητες στους κρίσιμους τομείς της οικονομίας", ανέφερε ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας
«Η Ελλάδα αποτελεί πόλο σταθερότητας και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή» και μάλιστα, «ανακτά ρόλο - κλειδί στις ευρωπαϊκές και περιφερειακές εξελίξεις και βαδίζει με σταθερά βήματα σε τροχιά ανάπτυξης, αφήνοντας πίσω μια σκληρή περίοδο που της κόστισε σε πολλούς τομείς, πέραν αυτού της οικονομίας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Α.Τσίπρας σε αποκλειστική του συνέντευξη στην εβδομαδιαία ομογενειακή εφημερίδα Greek News.
Αναφερόμενος στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως  «η αυξανόμενη δυναμική της σχέσης στρατηγικού χαρακτήρα που έχουμε με της ΗΠΑ - ειδικά στην οικονομία, την ενέργεια και την άμυνα/ασφάλεια - έχει καθοριστική σημασία», προσθέτοντας ότι όλα αυτά τα ζητήματα θα τα συζητήσει με τον Πρόεδρο Trump.
Ο ίδιος μιλά για πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική στην οποία κινείται η κυβέρνηση και έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να αποτελεί πόλο σταθερότητας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή.
Μεταξύ άλλων, σημειώνει πως «είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ, με δεδομένο το ενδιαφέρον τους για τη σταθερότητα στην περιοχή, αλλά και την εξαιρετικά σημαντική αμυντική συνεργασία μας - μεταξύ άλλων και στη Σούδα - έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εργαστούν προς αυτήν την κατεύθυνση.
Βρισκόμαστε σε μία περίοδο που οι σκοποί της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας βρίσκουν κοινά σημεία με τη στρατηγική των ΗΠΑ στην περιοχή».
Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, ο κ. Τσίπρας, αφού σημειώνει ότι η χώρα μας έχει μια σειρά ανοιχτών ζητημάτων, υπογραμμίζει ότι «υπερασπίζεται σταθερά, τα κυριαρχικά της δικαιώματα στη βάση του διεθνούς δικαίου, ενώ, παράλληλα, επιδιώκει την εμπέδωση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».
Σημειώνει δε, πως είναι προς όφελος της χώρας μας αλλά και προς όφελος της Ευρώπης και της διεθνούς κοινότητας «ο  τερματισμός της επιθετικότητας της τουρκικής πλευράς στο Αιγαίο, μια κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα της ΠΓΔΜ και μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού».
Εκφράζει την πεποίθησή του ότι «ο διάλογός και η συνεργασία μας με την αμερικανική κυβέρνηση προς αυτήν την κατεύθυνση, μόνο οφέλη μπορεί να έχει για τα συμφέροντά μας και την περιοχή».
Ακόμη, κάνει αναφορά τόσο στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε όλα τα εθνικά θέματα, αλλά και στις πρωτοβουλίες αναφορικά με τη Σύνοδο των νότιων χωρών της ΕΕ, σημειώνοντας πως «ενισχύουμε τη συνεργασία μας με τις χώρες των Βαλκανίων. Την ίδια στιγμή, μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία προχωρούμε σε τριμερείς συνεργασίας με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, ενώ το ΥΠΕΞ μας πραγματοποιεί σημαντικές πρωτοβουλίες όπως η Διάσκεψη της Ρόδου ή η Διάσκεψη των Αρχαίων Πολιτισμών».
Κληθείς να απαντήσει για την πορεία της οικονομίας, ο κ. Τσίπρας μεταξύ άλλων, τονίζει ότι η  Ελλάδα γίνεται συνώνυμο της αποφασιστικότητας και της σκληρής δουλειάς, ξεπερνά τις δυσκολίες και βρίσκεται ξανά στη θέση που αρμόζει στον λαό και την ιστορία της, προσθέτοντας ότι «αυτό νομίζω, είναι κάτι που αναγνωρίζει η ηγεσία των ΗΠΑ και για το λόγο αυτό, υπάρχει το αυξημένο ενδιαφέρον από αμερικανικής πλευράς, ώστε να επιταχυνθεί περαιτέρω η πορεία ανάκαμψης της χώρας μας».
Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός, «ο πρόεδρος Trump έχει μακρά πορεία στον χώρο των επιχειρήσεων.
Γνωρίζει πότε μια επένδυση μπορεί να είναι επωφελής και πότε όχι.
Βλέποντας κάποιος την Ελλάδα σήμερα, νομίζω ότι μπορεί εύκολα να διαγνώσει ότι ανοίγονται μεγάλες επενδυτικές δυνατότητες στους κρίσιμους τομείς της οικονομίας».
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας θέλοντας να στείλει μήνυμα προς τους επενδυτές αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «όποιος εμπιστευτεί την Ελλάδα σήμερα, μπορεί μονάχα να κερδίσει».




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης