Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Δεν θα εμποδίσει το ευρωπαϊκό μου σχέδιο ένας ενδεχόμενος συνασπισμός "Τζαμάικα" στην Γερμανία

Macron: Δεν θα εμποδίσει το ευρωπαϊκό μου σχέδιο ένας ενδεχόμενος συνασπισμός
«H μόνη απάντηση στο AfD είναι το θάρρος», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος. Ε.Macron

Την εκτίμησή του ότι ένας ενδεχόμενος συνασπισμός "Τζαμάικα" στην Γερμανία θα εμποδίσει το ευρωπαϊκό του σχέδιο, εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος. Ε.Macron, σε συνέντευξή του στο Spiegel.
Ειδικότερα, ο ίδιος δήλωσε «δεν νομίζω ότι ένας ενδεχόμενος συνασπισμός "Τζαμάικα" στην Γερμανία θα εμποδίσει το ευρωπαϊκό μου σχέδιο.
Τόσο στους Πράσινους (Die Gruenen) όσο και στους Φιλελεύθερους (FDP) η υποστήριξη της Ευρώπης είναι στο DNA του κόμματός τους, επομένως ελπίζω».
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «η μόνη απάντηση στο AfD είναι το θάρρος», αναφερόμενος στην άνοδο της ακροδεξιάς (AfD) στη Γερμανία, σημειώνοντας πως πρόκειται απλά για αντίδραση των ψηφοφόρων, κάτι το οποίο ο ίδιος ανέφερε και στην καγκελάριο A. Merkel.
Ωστόσο, ο γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε πως «θα πρέπει να ξεκινήσει αγώνας κατά του AfD, δεν επιτρέπεται να είναι κανείς διστακτικός απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους».
Ακόμη, ο E. Macron αποκάλυψε ότι είχε συμφωνήσει με την A. Merkel τον λόγο που εκφώνησε για την Ευρώπη στη Σορβόνη δύο μέρες μετά τις γερμανικές εκλογές, ήτοι στις 26/10 και μάλιστα όπως είπε, «μίλησα μαζί της τόσο στο τέλος της προεκλογικής περιόδου όσο και το βράδυ των εκλογών.
Μάλιστα έλαβε και το κείμενο του λόγου μου προηγουμένως.
Ηθελα να αποφύγω συζητήσεις στην Γερμανία οι οποίες θα είχαν αναγκάσει την καγκελάριο να πάρει αποστάσεις από το λόγο μου».
Ο ίδιος εξέφρασε την φιλική διάθεσή του απέναντι στην καγκελάριο A. Merkel, ενώ για το ρόλο του ως προέδρου ανέφερε  ότι «άλλαξε εντελώς τη ζωή» του και απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται ότι είναι υπερόπτης και πρόεδρος των πλουσίων απάντησε ότι είναι αποφασιστικός και «στα λυπηρά αντανακλαστικά του γαλλικού φθόνου δεν θα υποχωρήσω».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης