Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δομαζάκης (Creta Farms) στο bankingnews: Στο 28% το μερίδο αγοράς, αύξηση πωλήσεων +10% και τζίρο στα 100 εκατ. το 2017

tags :
Δομαζάκης (Creta Farms) στο bankingnews: Στο 28% το μερίδο αγοράς, αύξηση πωλήσεων +10% και τζίρο στα 100 εκατ. το 2017
Οι ζημιές από τον Μαρινόπουλο είναι παρελθόν - Τα κέρδη επανήλθαν
Ανεβάζει… στροφές σε μερίδια αγοράς και… πάει Ρουμάνια.
Ο λόγος για την Creta Farms που βάζει ψηλά τον πήχη της ποιότητας με τα προϊόντα Εν Ελλάδι και συνεχίζει με νέους κωδικούς δίνοντας νέες-ποιοτικές γεύσεις στους καταναλωτές.
Το λανσάρισμα του νέου προϊόντος χοιρινού κρέατος Εν Ελλάδι είναι μία ακόμη μια διατροφική καινοτομία καθώς η εκτροφή των ζώων γίνεται έχοντας ως βάση το παρθένο ελαιόλαδο.
Οι τροφές τους είναι 100% φυτικές τροφές πλούσιες σε Ω3 και με φυσικά αντιοξειδωτικά (χαρούπι και κρητικά  βότανα, ρίγανη, θυμάρι, φασκόμηλο και αλαδανιά).
Το νωπό χοιρινό κρέας της Creta Farms πέρασε το κατώφλι των κρεοπωλείων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος ενώ το νέο προϊόν βρίσκεται στα καταστήματα της αλυσίδας My Market.
H διοίκηση της εταιρείας έχει προχωρήσει σε συμφωνία με επιλεγμένους κρεοπώλες της γειτονιάς  στην περιοχή  της Αττικής για την  είσοδο του νωπού χοιρινού κρέατος στα καταστήματα.
Ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Creta Farms είπε στο bankingnews ότι το νέο νωπό χοιρινό κρέας είναι καινοτόμο καθώς τα χοιρινά τρέφονται υγιεινά και το προϊόν περνά 47 στάδια ελέγχου από τη γέννηση του χοιρινού μέχρι να φθάσει στο ράφι και στο πάγκο επιλεγμένων σούπερ μάρκετ.
Ο κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης υποστηρίζει ότι το νέο προϊόν θα κατέχει μερίδιο αγοράς κοντά στο 4% στα τέλη του 2018 διότι στηρίζεται στη ποιότητα και γνωρίζουν  οι καταναλωτές με τα προϊόντα  εν Ελλάδι.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Creta Farms δηλώνει ότι η φέτος η εταιρεία θα έχει αύξηση των πωλήσεων στα επίπεδα του 10% όταν όλη η αγορά των αλλαντικών  σημειώνει πτώση  9%.
Αναφορικά με τον τζίρο ο κ. Κ. Δομαζάκης τον προσδιορίζει στην περιοχή των 100 εκατ. ευρώ  και πιθανό να τον ξεπέρασε για το 2017.
Επίσης ο διευθύνων σύμβουλος είπε ότι αρκετά προϊόντα και πιο συγκεκριμένα 8 με 10 κωδικούς θα ταξιδέψουν στη αγορά της Ρουμανίας καθώς θα  εισέλθουν σε μια μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ.
Η επόμενη αγορά θα είναι η αγορά της Σερβίας.
Τα προϊόντα της Creta  Farms  βρίσκονται ήδη στην αγορά  της Αυστραλίας και οι μηνιαίες πωλήσεις ανέρχονται  στα 2 εκατ. δολάρια Αυστραλίας και αναμένεται να φθάσουν τα 4 με 4,5 εκατ. τους επόμενους 12 μήνες.
Επίσης ξεκίνησαν οι πωλήσεις προϊόντων εφάμιλλων προϊόντων εν Ελλάδι στην αγορά της Ισπανίας.
Στην εγχώρια  αγορά  η Creta Farms φέτος αναμένεται να εμφανίσει μερίδιο αγοράς στα επίπεδα  του 28% έναντι 26% που είχε πέρυσι και αφορά όλη την γκάμα των προϊόντων.
Πάντως ο «βασιλιάς» στην αγορά των αλλαντικών είναι τα προϊόντα Εν Ελλάδι με μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 20%.  

Οι ζημιές από τον Μαρινόπουλο είναι παρελθόν - Τα κέρδη επανήλθαν   

Τα αδέλφια Μανώλης και Κώστας Δομαζάκη κατάφεραν και έβαλαν σε θετική τροχιά την εταιρεία μετά τις ζημιές που άφησε πίσω του ο όμιλος Μαρινόπουλο.  Οι ενοποιημένες πωλήσεις της CRETA FARMS ανήλθαν σε  49,7 εκατ. ευρώ  το πρώτο εξάμηνο του 2017 έναντι 45,7 εκατ. ευρώ το 2016, αυξημένες κατά 8,7%.
Το Μεικτό Περιθώριο Κέρδους ανήλθε στο 43,5% από 43% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Τα λειτουργικά  κέρδη ανήλθαν σε 8,4 εκατ. ευρώ έναντι 5 εκατ. το 2016 σημειώνοντας σημαντική αύξηση κατά 66% για τη μητρική και 8,2 εκατ. έναντι 4,7 εκατ. ευρώ το 2016 για τον Όμιλο.
Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 3,1 εκατ. ευρώ για τη μητρική από ζημιές 2,4 εκατ. ευρώ το 2016 αυξημένα κατά 5,4 εκατ. ευρώ.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης