Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard: Η Fed πρέπει να υπερασπιστεί τον στόχο του πληθωρισμού, αλλιώς θα χάσει την αξιοπιστία της

Bullard: Η Fed πρέπει να υπερασπιστεί τον στόχο του πληθωρισμού, αλλιώς θα χάσει την αξιοπιστία της
Η κεντρική τράπεζα πρέπει να σταματήσει να αυξάνει τα επιτόκια μέχρις ότου ενισχυθεί ο ρυθμός αύξησης των τιμών, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) πρέπει να προβάλει μια σαφή υπεράσπιση του στόχου του 2% για τον πληθωρισμό και να σταματήσει να αυξάνει τα επιτόκια μέχρις ότου ενισχυθεί ο ρυθμός αύξησης των τιμών, δήλωσε σήμερα (12/10/2017) ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις, James Bullard.
Η κεντρική τράπεζα κινδυνεύει να χάσει την αξιοπιστία της και ενδεχομένως να πυροδοτήσει μια ύφεση, αν συνεχίσει να επιμένει σε μια «εξομάλυνση» χωρίς καλύτερες ενδείξεις ότι οι τιμές αυξάνονται, δήλωσε ο Bullard σε συνέντευξή του στο «Reuters».
Εάν πρόκειται να έχετε έναν στόχο για τον πληθωρισμό, πρέπει να τον υπερασπίζεστε.
Εάν λέτε ότι πρόκειται να πετύχετε τον στόχο για τον πληθωρισμό τότε θα πρέπει να προσπαθείτε να τον πετύχετε και να διατηρήσετε την αξιοπιστία σας», συνέχισε.
Μια πρόσφατη πτώση του προτιμώμενου δείκτη της Fed για τον πληθωρισμό σημαίνει ότι χάσαμε λίγο ή πολύ την πρόοδο που σημειώσαμε τα τελευταία δύο χρόνια» προς τον στόχο του 2%, δήλωσε ο Bullard.
Η συνέχιση της αύξησης των επιτοκίων σε αυτό το περιβάλλον «μπορεί να στείλει ένα μήνυμα στις αγορές ότι ο στόχος για τον πληθωρισμό δεν είναι τόσο σημαντικός», προειδοποίησε ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις.
Όπως σημείωσε, η αύξηση των επιτοκίων ενώ υποχωρεί ο πληθωρισμός μπορεί να αποτελεί λάθος πολιτικής, ενώ θα μπορούσε να ωθήσει τον πληθωρισμό χαμηλότερα, ή να καταστήσει πιθανότερη την ύφεση.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης