Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 0,4% για τον χρυσό, λόγω προσδοκιών για αύξηση επιτοκίων από Fed - Στα 1.288,90 δολ.

Πτώση 0,4% για τον χρυσό, λόγω προσδοκιών για αύξηση επιτοκίων από Fed - Στα 1.288,90 δολ.
Για πρώτη φορά μέσα σε τέσσερις ημέρες υποχώρησε το πολύτιμο μέταλλο
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (11/10/2017) ο χρυσός, υποχωρώντας για πρώτη φορά μέσα σε τέσσερις ημέρες, καθώς δέχτηκε πιέσεις από τις αυξανόμενες προσδοκίες για μια αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Το πολύτιμο μέταλλο παραδοσιακά αποδυναμώνεται όταν εμφανίζονται προοπτικές για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, καθώς και όταν η οικονομία των ΗΠΑ εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης.
Έτσι, η τιμή του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 0,4% ή 4,90 δολ., στα 1.288,90 δολ. ανά ουγγιά.
Μετά τη δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, ο χρυσός κινήθηκε υψηλότερα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Τα πρακτικά της Fed έδειξαν ότι αρκετοί αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας θέλουν περισσότερες αποδείξεις ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ κινείται υψηλότερα για να υποστηρίξουν μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων εντός του 2017.
Νωρίτερα, η πρόεδρος της Fed του Κάνσας, Esther George, δήλωσε ότι ο πληθωρισμός δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως «μία τρέχουσα ανησυχία», ενώ υποστήριξε πως τα επιτόκια πρέπει να αυξηθούν σταδιακά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανεπιθύμητες πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ.
Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, ο χρυσός «άγγιξε» υψηλά δύο εβδομάδων, δεχόμενος ώθηση από την πτώση του δολαρίου και τις νέες εντάσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα.
Ωστόσο, η σημερινή σταθεροποίηση του δολαρίου έναντι του γιεν περιόρισε την ανοδική πορεία του πολύτιμου μετάλλου, ενώ η καθυστέρηση της κήρυξης ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία μείωσε τις πρόσφατες ανησυχίες που επικρατούσαν στην Ευρώπη.
Παράλληλα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι το πολύτιμο μέταλλο δεν θα πραγματοποιήσει κάποιο αξιοσημείωτο ράλι μέσα στους υπόλοιπους μήνες του 2017, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προχωρά όλο και περισσότερο στην υλοποίηση της νομισματικής πολιτικής της.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης