Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, εν αναμονή των πρακτικών Fed - To «βλέμμα» σε εταιρικά κέρδη

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, εν αναμονή των πρακτικών Fed - To «βλέμμα» σε εταιρικά κέρδη
H Fed αναμένεται να δημοσιεύσει τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της 20/9, κατά την οποία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να συρρικνώνει τον ισολογισμό της
Με οριακές μεταβολές άνοιξε σήμερα (11/10/2017) η Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), ενώ η προσοχή είναι στραμμένη και στα εταιρικά αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο του 2017.
Περί τις 16:35, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,03%, στις 22.836,89 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε απώλειες 0,03% και κινείτο στις 2.549,88 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,06% χαμηλότερα, στις 6.583,19 μονάδες.
H Fed αναμένεται να δημοσιεύσει τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της 20ής Σεπτεμβρίου, κατά την οποία διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει αυτόν τον μήνα να συρρικνώνει τον ισολογισμό της, ύψους 4,5 τρισ. δολ.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αγόρασε το μεγαλύτερο μέρος των τίτλων που βρίσκονται στον ισολογισμό της κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης.



Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με προσοχή τα πρακτικά, προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της Fed.
Ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο, Charles Evans, δήλωσε σήμερα πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να υιοθετήσει μια σταδιακή προσέγγιση στη διαδικασία εξομάλυνσης της επεκτατικής της νομισματικής πολιτικής.
Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχουν «περιθώρια για μια πολύ ειλικρινή συζήτηση αργότερα αυτό το έτος σχετικά με το εάν ή όχι είναι η κατάλληλη στιγμή για μια αύξηση των επιτοκίων», προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι μια πρόωρη αύξηση των επιτοκίων πριν αυξηθεί ο πληθωρισμός «ίσως να μην είναι πολύ εποικοδομητική».
Εν τω μεταξύ, το «βλέμμα» της Wall Street στρέφεται και στα εταιρικά αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο του 2017, με την BlackRock και την Delta Air Lines να ανακοινώνουν και οι δύο κέρδη καλύτερα των προσδοκιών των αναλυτών.
Η μετοχή της BlackRock καταγράφει οριακές διακυμάνσεις, ενώ της Delta ενισχύεται κατά 0,7%.
Άλλες εταιρείες που αναμένεται να δημοσιεύσουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα είναι οι Citigroup, JPMorgan Chase και Bank of America.
Σύμφωνα με την S&P Capital IQ, οι εταιρείες του δείκτη S&P 500 αναμένεται να παρουσιάσουν μια αύξηση 4% στα κέρδη γ’ τριμήνου.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο καταγράφει οριακές διακυμάνσεις, εν μέσω ενδείξεων ότι η αγορά αρχίζει σταδιακά να εξισορροπείται, με τις προοπτικές ωστόσο για το 2018 να παραμένουν λιγότερο βέβαιες.
Περί τις 16:50, το αργό ενισχυόταν κατά 0,1%, στα 51 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 0,2% χαμηλότερα, στα 56,5 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης