Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Η ΕΕ δεν πρέπει να μεσολαβήσει στην καταλανική κρίση - Θα βρεθεί ειρηνική λύση

Macron: Η ΕΕ δεν πρέπει να μεσολαβήσει στην καταλανική κρίση - Θα βρεθεί ειρηνική λύση
Το καταλανικό δημοψήφισμα δεν εμπίπτει στους κανόνες του κράτους δικαίου της Ισπανίας, υπογράμμισε ο γάλλος πρόεδρος 
Η ΕΕ δεν πρέπει να παίζει τον ρόλο του μεσάζοντα στην κρίση της Καταλονίας, δήλωσε σήμερα (10/10/2017) ο γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron, εκφράζοντας εμπιστοσύνη στην ικανότητα της Μαδρίτης να χειριστεί την κατάσταση.
«Είναι ένα εσωτερικό ισπανικό θέμα», δήλωσε ο Macron κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, όπου αργότερα θα συναντηθεί με την καγκελάριο Angela Merkel.
«Εάν σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση επέμβαινε, θα αντιμετώπιζε επί ίσοις όροις» τον πρόεδρο της Καταλονίας και τον ισπανό πρωθυπουργό, πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο Macron δήλωσε ότι δεν βλέπει κανέναν τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε ο ίδιος, ως αρχηγός του γαλλικού κράτους, να μεσολαβήσει στις υποθέσεις μιας γειτονικής χώρας.
«Αυτό δεν είναι καθήκον μου», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της εξέφρασε, πάντως, την «πεποίθησή» του ότι θα βρεθεί μια ειρηνική λύση στην αντιπαράθεση μεταξύ της Μαδρίτης και των αυτονομιστών της Καταλονίας.
«Έγινε μια επίδειξη δύναμης εκ μέρους των Καταλανών, ελπίζω ότι θα διευθετηθεί με ειρηνικά μέσα, πιστεύω ότι έτσι θα γίνει, είμαι πεπεισμένος για αυτό», υπογράμμισε ο Macron.
«Το καταλανικό δημοψήφισμα δεν εμπίπτει στους κανόνες του κράτους δικαίου της Ισπανίας», πρόσθεσε ο γάλλος ηγέτης, ο οποίος έκρινε ότι «μια μορφή αλυτρωτισμού υφίσταται στην Καταλονία» και ότι το δημοψήφισμα των αυτονομιστών μεταξύ άλλων προκλήθηκε από τους «οικονομικούς εγωισμούς που μου προκαλούν φόβο».
«Έχω την αίσθηση ότι (στην Καταλονία) δεν θα υπάρξει καταστολή» υπογράμμισε ο Macron.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης