Τελευταία Νέα
Διεθνή

Independent: Ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος της Ευρώπης ο TUI, επεκτείνεται στην Ελλάδα

Independent: Ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος της Ευρώπης ο TUI, επεκτείνεται στην Ελλάδα
Ο τουρισμός αποτελεί τον πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και αντιπροσωπεύει περίπου το ένα πέμπτο των θέσεων εργασίας
Ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος της Ευρώπης, ο TUI Group, σχεδιάζει να επεκταθεί στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017, σηματοδοτώντας την εμπιστοσύνη του στις προσπάθειες της χώρας που εξαρτάται από τον τουρισμό, να βγει από μία μακρά οικονομική κρίση.
Ο τουρισμός αποτελεί τον πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, αντιπροσωπεύοντας περίπου το ένα πέμπτο της ελληνικής οικονομίας και το ένα πέμπτο των θέσεων εργασίας.
Οι τουρίστες, με τη Βρετανία και τη Γερμανία να κατέχουν τις πρώτες θέσεις, έχουν αυξηθεί κατά 50% περίπου από την έναρξη της κρίσης πριν από οκτώ χρόνια.
"Είμαστε εδώ για 40 χρόνια και θα είμαστε εδώ για άλλα 40", δήλωσε ο CEO του TUI, Friedrich Joussen, μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
"Βλέπω ένα μεγαλύτερο μέλλον για τον τουρισμό στην Ελλάδα".
Παράλληλα με την επέκταση της περιουσίας της από 32 σε 42 ξενοδοχεία και την προσθήκη περισσότερων δρομολογίων κρουαζιέρων, ο TUI ήταν έτοιμη να συμμετάσχει στις προσπάθειες επέκτασης της τουριστικής περιόδου πέρα από το καλοκαίρι, δήλωσε ο Joussen.
"Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς. Θα αναπτύξουμε την επιχείρησή μας ", δήλωσε ο Joussen.
"Η υποδομή είναι το καύσιμο για τη γενική ευημερία της οικονομίας και της κοινωνίας ... οι επενδύσεις εδώ σίγουρα θα αποδώσουν".
Η Ελλάδα υπέγραψε το πρώτο διεθνές σχέδιο διάσωσης το 2010.
Το τρίτο της πακέτο διάσωσης λήγει το 2018 και η χώρα χρειάζεται ξένες επενδύσεις για να βοηθήσει στην οικονομική ανάκαμψη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, που θα χρειαστούν για να εξασφαλίσει την οικονομική ανεξαρτησία της.
Τα τουριστικά έσοδα μειώθηκαν κατά 7% το 2016, καθώς η οικονομική πίεση σε όλη την Ευρώπη, μείωσε τις τιμές για τις διακοπές και τις διαμονές, αλλά οι αφίξεις, συμπεριλαμβανομένων των επιβατών κρουαζιερόπλοιων, αυξήθηκαν στα 28 εκατομμύρια.
Ο TUI δήλωσε ότι το 2017 η πελατειακή βάση της στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 9% στα 2,5 εκατ. ευρώ.
Οι ελληνικές αρχές εξετάζουν χρόνια την επέκταση της τουριστικής περιόδου, αλλά η χώρα θα πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις για την προσέλκυση τουριστών, συμπεριλαμβανομένων των πελατών του TUI.
"Χρειαζόμαστε κάποιο γενικό σχέδιο για ορισμένους προορισμούς", δήλωσε ο Joussen.
"Αν θέλουμε να μεγαλώσουμε την τουριστική περίοδο στο νησί της Κρήτης για μερικούς μήνες, μπορούμε να το κάνουμε.
Αλλά αν τα καταστήματα είναι κλειστά και τα εστιατόρια είναι κλειστά επειδή η εποχή τελειώνει, τότε ο πελάτης μπορεί να έρθει μία φορά αλλά όχι δεύτερη".
Σήμερα, πολλές ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις λειτουργούν μόνο κατά την υψηλή καλοκαιρινή περίοδο.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης