Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένει στα ιστορικά υψηλά η Wall Street - Το μεγαλύτερο σερί ρεκόρ από το 1997 για τον S&P 500

Επιμένει στα ιστορικά υψηλά η Wall Street - Το μεγαλύτερο σερί ρεκόρ από το 1997 για τον S&P 500
Ο S&P 500 ενισχύθηκε παράλληλα για όγδοη συνεχόμενη ημέρα - στο μεγαλύτερο ανοδικό σερί από το 2013 
Με κέρδη και νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε σήμερα (5/10/2017) η Wall Street, στον απόηχο ορισμένων ισχυρών στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ, αλλά και δηλώσεων αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε κατά 0,50%, στις 22.775,39 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,56% και έκλεισε στις 2.552,07 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,78%
υψηλότερα, στις 6.585,36 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε για όγδοη συνεχόμενη ημέρα - στο μεγαλύτερο ανοδικό σερί από το 2013 - ενώ κατέγραψε το έκτο συνεχόμενο κλείσιμο σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, ένα σερί που δεν έχει σημειώσει από το 1997!
Οι μετοχές των κλάδων τεχνολογίας και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων της σημερινής συνεδρίασης.







Στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν μια σημαντική υποχώρηση των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, καθώς η χώρα δείχνει να ανακάμπτει σε μεγάλο βαθμό από τις ζημίες που προκάλεσαν οι τυφώνες «Harvey» και «Irma».
Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου υποχώρησαν κατά 12.000, στις 260.000, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που ανέμεναν να διαμορφωθούν στις 265.000.
Την ίδια ώρα, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ μειώθηκε τον Αύγουστο, κατά 2,7% στα 42,4 δισ. δολ., έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων για 42,7 δισ. δολ., κυρίως χάρη στην άνοδο των εξαγωγών στο υψηλότερο επίπεδο 2,5 ετών.
Παράλληλα, οι βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ ανέκαμψαν τον Αύγουστο του 2017, μετά από μια απότομη πτώση τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας αύξηση 1,2%, έναντι της πτώσης 3,3% του Ιουλίου.
Ευνοϊκά το επενδυτικό κλίμα επηρέασε και η ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ σχεδίου για τον προϋπολογισμό του 2018, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα προς την αναθεώρηση του φορολογικού κώδικα των ΗΠΑ, καθώς διευκολύνεται η ψήφισή της, «στέλνοντας» το μέτρο στη Γερουσία.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρέθηκαν και ομιλίες αξιωματούχων της Fed, σε μια προσπάθεια να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, John Williams, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η οικονομία των ΗΠΑ παραμένει σε καλό δρόμο, παρά τους πρόσφατους τυφώνες, ενώ τόνισε ότι η Fed είναι σε θέση να αυξήσει τα επιτόκιά της.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφεια, Patrick Harker, τόνισε ότι η ανάπτυξη των ΗΠΑ θα παραμείνει «κολλημένη» στο 2% εάν δεν προχωρήσει το σχέδιο για τη μείωση της φορολογίας, ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να προχωρήσει σε ακόμα μία αύξηση των επιτοκίων το 2017, την τρίτη για το έτος.
Έρευνα του Reuters έδειξε ότι οι στρατηγικοί αναλυτές παραμένουν σταθερά αισιόδοξοι για την πορεία της Wall Street.
Η μέση πρόβλεψη του 47% των συμμετεχόντων στην έρευνα αναμένει ότι ο S&P 500 θα κλείσει το έτος στο επίπεδο των 2.525 μονάδων, δηλαδή θα σημειώσει άνοδο 13% σε σύγκριση με το 2016.
Μάλιστα εμφανίζονται ακόμη πιο αισιόδοξοι για την πορεία του δείκτη-βαρόμετρου της Wall Street εντός του επόμενου έτους, με πρόβλεψη ότι θα ολοκληρώσει το 2018 στο επίπεδο των 2.675 μονάδων.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο έκλεισε σήμερα με κέρδη 1,6%, στα 50,79 δολ. ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο για πρώτη φορά μετά από τρεις συνεδριάσεις, καθώς η Τροπική Καταιγίδα Nate κατευθύνεται προς τον Κόλπο του Μεξικού, αυξάνοντας τους κινδύνους για την παραγωγή αργού και τη δραστηριότητα διύλισης στην περιοχή.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης