Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (Fed): H επιβολή περισσότερων κανόνων δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση

Powell (Fed): H επιβολή περισσότερων κανόνων δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση
Η ρύθμιση θα πρέπει πάντα να λαμβάνει υπόψη τον αντίκτυπο που έχει στις αγορές, δήλωσε ο αξιωματούχος της Fed
Οι περισσότεροι κανόνες και ρυθμίσεις δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση στα προβλήματα των χρηματοπιστωτικών αγορών και οι κυβερνητικές υπηρεσίες πρέπει να υιοθετούν μια ισορροπημένη προσέγγιση σε τέτοιες αποφάσεις, δήλωσε σήμερα (5/10/2017) ο Jerome Powell, αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Ο Powell, που φέρεται να είναι υποψήφιος για τη θέση του επικεφαλής της Fed, μετά τη λήξη της θητείας της Janet Yellen τον Φεβρουάριο του 2018, δήλωσε σε ένα συνέδριο τραπεζιτών, δικηγόρων και επενδυτών ότι οι βιομηχανικές ομάδες μπορούν να βοηθήσουν να «γεμίσουν τις ρωγμές» που αφήνουν οι ανταγωνιστικοί κανονισμοί που επιβάλλονται από διάφορες υπηρεσίες των ΗΠΑ.
Οι κανονισμοί απαιτούν από τις τράπεζες «να κατέχουν μεγαλύτερα ποσά ρευστών assets υψηλής ποιότητας ώστε να μπορούν να καλύψουν με ασφάλεια πιθανές ανάγκες ρευστότητάς τους», ανέφερε ο Powell.
«Υπάρχει βεβαίως ένας ρόλος για τη ρύθμιση, αλλά η ρύθμιση θα πρέπει πάντα να λαμβάνει υπόψη τον αντίκτυπο που έχει στις αγορές, μια ισορροπία που πρέπει να σταθμίζεται συνεχώς.
Η περισσότερη ρύθμιση δεν είναι η καλύτερη απάντηση σε κάθε πρόβλημα», τόνισε ο αξιωματούχος της Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης