Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ανάκαμψη για τις λιανικές πωλήσεις τον Σεπτέμβριο 2017 - Στις 52,3 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Ανάκαμψη για τις λιανικές πωλήσεις τον Σεπτέμβριο 2017 - Στις 52,3 μονάδες ο PMI
Η σημαντικότερη άνοδος καταγράφηκε στην Ιταλία, η οποία επέστρεψε σε ρυθμούς ανάπτυξης
Τον έκτο συνεχόμενο μήνα ανόδου κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (5/10) στοιχεία της Markit, ανακάμπτοντας από την επιβράδυνση που κατέγραψε τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 52,3 μονάδες, έναντι 50,8 μονάδων τον Αύγουστο 2017, γεγονός που συνιστά τον ταχύτερο ρυθμό ανόδου κατά το τελευταίο εξάμηνο όπου ο κλάδος βρίσκεται σε θετικό έδαφος.
Παράλληλα, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν και σε ετήσια βάση, αντιστρέφοντας την πτώση που είχει καταγραφείς τους προηγούμενους δύο μήνες.
Μεταξύ των τριών μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης, η ισχυρότερη άνοδος καταγράφηκε στην Ιταλία, η οποία επέστρεψε σε θετικό έδαφος για πρώτη φορά μετά από 21 μήνες, και συγκεκριμένα στις 50,2 μονάδες.
Σε ότι αφορά τη Γαλλία, ο κλάδος των λιανικών πωλήσεων βρέθηκε σε υψηλά δύο μηνών και τις 53,3 μονάδες, ενώ στη Γερμανία σημειώθηκε επιβράδυνση, με τον κλάδο ωστόσο να διατηρεί τη δυναμική του, στις 52,8 μονάδες.
Επιπλέον, η στελέχωση του κλάδου ενισχύθηκε περαιτέρω τον Σεπτέμβριο, δεχόμενη ώθηση από την ισχυρή αύξηση των πωλήσεων, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ωστόσο να είναι περιορισμένη.
«Τα τελευταία στοιχεία συνιστούν μία θετική εικόνα για τον κλάδο των λιανικών πωλήσεων στην Ευρωζώνη, με τη συνολική ανάπτυξη να επιταχύνεται σε υψηλά τριών μηνών», ήταν το σχόλιο του αναλυτή της Markit, Alex Gill, ο οποίος πρόσθεσε ότι πρόσθεσε ότι το πιο ενθαρυντικό στοιχείο είναι ότι και οι «τρεις μεγάλοι» του ενιαίου νομισματικού μπλοκ κατέγραψαν ανάπτυξη για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης