Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στους δρόμους οι Έλληνες συνταξιούχοι μετά τις νέες μεγάλες περικοπές

Reuters: Στους δρόμους οι Έλληνες συνταξιούχοι μετά τις νέες μεγάλες περικοπές
«Η έξοδος από το πρόγραμμα δεν θα φέρει πίσω τις συντάξεις που μας έκοψαν», τόνισαν στο Reuters συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις
Στις σημερινές (3 Οκτωβρίου) κινητοποιήσεις των συνταξιούχων αναφέρεται άρθρο του Reuters.
Σύμφωνα με αυτό αρκετές εκατοντάδες ηλικιωμένοι Έλληνες βρέθηκαν στους δρόμους της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν για τις νέες βαθιές περικοπές στις συντάξεις τους, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ντροπή σας!».
Οι συντάξεις, όπως τονίζει το δημοσίευμα, έχουν μειωθεί αρκετές φορές από το 2010 έως και σήμερα, ενώ αναμένεται ότι θα υπάρξουν και νέες μειώσεις έως το 2019, όταν θα υπάρξουν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα.
Όπως αναφέρει το Reuters η οργή των συνταξιούχων στρέφονταν ενάντια στην κυβέρνηση.
«Οι διαδηλωτές επικεντρώθηκαν στην αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ανήλθε στην εξουσία το 2015 υποσχόμενη ότι θα καταργήσει τη λιτότητα, αλλά τελικά δέχθηκε περαιτέρω περικοπές προκειμένου να δοθεί στη χώρα ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης», τονίζεται στο δημοσίευμα.
Παράλληλα στο δημοσίευμα καταγράφονται και οι απόψεις ορισμένων συνταξιούχων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις.
Αναφέρεται ακόμη ότι με την ανεργία να υπερβαίνει το 21% και να είναι διπλάσια για αυτούς που δεν έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους, οι συνταξιούχοι είναι πολλές φορές τα μοναδικά μέλη μίας οικογένειας με σταθερό εισόδημα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης