Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Σε υψηλά 10 ετών σκαρφάλωσε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη το γ΄ τρίμηνο 2017

Ιαπωνία: Σε υψηλά 10 ετών σκαρφάλωσε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη το γ΄ τρίμηνο 2017
Τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σε υψηλά δέκα ετών βρέθηκε η εμπιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Ιαπωνία για το τρίτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (2/10) στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της χώρας, καθώς η ανάκαμψη των καταναλωτικών δαπανών βοηθάει στην ενίσχυση της οικνομίας.
Ειδικότερα, ο σχετικός δείκτης σκαρφάλωσε στις 22 μονάδες για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, έναντι 17 μονάδων το προηγούμενο τρίμηνο, την υψηλότερη τιμή που έχει καταγραφεί από τον Σεπτέμβριο του 2007.
Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 18 μονάδες.
Παράλληλά, η έρευνα της Bank of Japan έδειξε ότι οι επιχειρηματίες είναι πλέον αρκετά πιο αισιόδοξοι για τις επιδόσεις των επιχειρήσεων τους το τρέχον έτος, παρά το γεγονός ότι οι επενδύσεις αναμένεται να είναι σχετικά περιορισμένες.
Σε ότι αφορά την κερδοφορία για το επόμενο εξάμηνο, οι επιχειρήσεις αναμένουν αύξηση των κερδών τους κατά +4,7% έναντι πτώσης -3,3% που σημειώθηκε το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης