Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Ο πρώτος προϋπολογισμός του Macron γράφτηκε για τις επενδύσεις και όχι για τους πλούσιους

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Ο πρώτος προϋπολογισμός του Macron γράφτηκε για τις επενδύσεις και όχι για τους πλούσιους
«Κάναμε μια επιλογή υπέρ της δημιουργίας πλούτου και  επενδύσεων» τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών
Ο πρώτος προϋπολογισμός του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron δεν γράφτηκε για τους πλούσιους αλλά για να ενισχύσει τις επενδύσεις και την οικονομική ανάπτυξη, όπως δήλωσε σήμερα (1/10) ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Bruno Le Maire.
«Κάναμε μια επιλογή υπέρ της δημιουργίας πλούτου και  επενδύσεων» τόνισε ο Le Maire σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.
«Είναι απολύτως ψευδές πως πρόκειται για  έναν προϋπολογισμό που ευνοεί τους πλούσιους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.
Η κυβέρνηση  Macron δέχθηκε έντονη κριτική τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου 2017, καθώς εισήγαγε προς συζήτηση έναν προϋπολογισμό που περικόπτει τους προσωπικούς φόρους στα περιουσιακά στοιχεία άνω των 1,3 εκατομμυρίων ευρώ.
Επίσης περικόπτει  τους φόρους επί των κεφαλαιακών και εταιρικών κερδών.
Σύμφωνα με τον Le Maire οι αλλαγές αποσκοπούν στην αναμόρφωση της γαλλικής οικονομίας με στόχο την αύξηση των ρυθμών της ανάπτυξης.
Η αύξηση του ΑΕΠ θα μπορούσε να υπερβεί το στόχο της κυβέρνησης κατά 1,7% το 2017, εκτίμησε ο Le Maire.
«Είμαι δεσμευμένος στη δικαιοσύνη του φορολογικού μας συστήματος», επισήμανε, υπογραμμίζοντας, πως εάν οι βουλευτές καταθέσουν τροπολογίες για την επιβολή φόρων στα σκάφη ή στα ακριβά αυτοκίνητα,  ο ίδιος είναι ανοικτός σε αυτές τις προτάσεις.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης