Διεθνή

Reuters: Υπό αστυνομική κατάληψη το κέντρο τηλεπικοινωνιών στη Καταλονία - Τέσσερις αστυνομικοί θα μείνουν 2 μέρες εκεί

Reuters: Υπό αστυνομική κατάληψη το κέντρο τηλεπικοινωνιών στη Καταλονία - Τέσσερις αστυνομικοί θα μείνουν 2 μέρες εκεί
Η αστυνομία έχει επίσης εντολές να εκκενώσει και να κλείσει τα εκλογικά κέντρα ξημερώματα Κυριακής, πριν  την έναρξη του δημοψηφίσματος
Η ισπανική αστυνομία έχει καταλάβει το κυβερνητικό κτίριο επικοινωνιών της Καταλονίας την παραμονή του απαγορευμένου δημοψηφίσματος που η Μαδρίτη προσπαθεί να αποτρέψει, μεταδίδει σε νεότερη ανάρτησή του το Reuters.
Δεκάδες χιλιάδες Καταλανοί αναμένεται να ψηφίσουν αύριο Κυριακή (1/10) σε ένα δημοψήφισμα που δεν έχει, όμως, νομική ισχύ μετά τον χαρακτηρισμό του ως "παράνομο" από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας.
Αλλά ο Καταλανός ηγέτης Carles Puigdemont είπε ότι το δημοψήφισμα θα γίνει κανονικά, καθώς έχουν στηθεί πάνω από 2.000 εκλογικά κέντρα και όλα είναι έτοιμα για να εκφράσουν οι πολίτες την άποψή τους.
Το Σάββατο (30/9) ένας εκπρόσωπος της καταλανικής κυβέρνησης ανέφερε ότι τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί μπήκαν στο κέντρο τηλεπικοινωνιών της Βαρκελώνης και αναμένεται να μείνουν εκεί για δύο μέρες.
Αυτό έγινε μετά την εντολή του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βαρκελώνης να απαγορεύσει την ηλεκτρονική ψηφοφορία.
Το δικαστήριο διέταξε επίσης την Google να κατεβάσει εφαρμογή με οδηγίες για το δημοψήφισμα.
Η αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας δεν επιβεβαίωσαν αυτή την έφοδο.
Αλλά η καταλανική περιφερειακή αστυνομία έχει πάρει εντολή να εκκενώσει και να κλείσει τα εκλογικά κέντρα στις 6:00 (7:00 ώρα Ελλάδας) της Κυριακής, λίγες ώρες πριν την έναρξη της ψηφοφορίας που είναι προγραμματισμένη για τις 9:00 (10:00 ώρα Ελλάδας).
Σε μία διαδήλωση που έγινε την Παρασκευή 29/9 στη Βαρκελώνη οι Καταλανοί φώναζαν ότι "το δημοψήφισμα είναι δημοκρατία" και άλλοι έκαναν κατάληψη στα εκλογικά κέντρα για να μην τα κλείσει η κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης