Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ενδείξεις για νέες πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας στις 10 ή 18 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τη Νότια Κορέα

Reuters: Ενδείξεις για νέες πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας στις 10 ή 18 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τη Νότια Κορέα
Εντοπίστηκαν πύραυλοι που μετέφεραν οι Βορειοκορεάτες από τις εγκαταστάσεις τους στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ
Αρκετοί βορειοκορεάτικοι πύραυλοι εντοπίστηκαν πρόσφατα να μεταφέρονται από πυραυλικές εγκαταστάσεις στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ, κάτι που σύμφωνα με τους Νοτιοκορεάτες ίσως συνιστά ένδειξη για νέες προκλητικές ενέργειες, μεταδίδει το Reuters.
H αναφορά βασίζεται σε μία ανώνυμη πηγή, που έδωσε την πληροφορία ότι εντοπίστηκαν αυτοί οι πύραυλοι από μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ, ενώ μεταφέρονταν από τις εγκαταστάσεις Πυραυλικών Ερευνών και Ανάπτυξης στα βόρεια της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ.
Οι πύραυλοι μπορεί να ήταν μέσου βεληνεκούς Hwasong -12 ή, διηπειρωτικοί Hwasong -14, αν και η συγκεκριμένη βάση δεν διαθέτει τους δεύτερους.
Πιθανές ημερομηνίες που η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να κάνει βαλλιστικές δοκιμές είναι η επέτειος της ίδρυσης του κομμουνιστικού κόμματος στις 10 Οκτωβρίου ή, στις 18 Οκτωβρίου που είναι το συνέδριο του κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας.
Με την ένταση να ανεβαίνει στην κορεάτικη χερσόνησο, ΗΠΑ και Νότια Κορέα έκαναν τις πρώτες κοινές αεροπορικές ασκήσεις τους, ενώ προγραμματίζουν κι άλλες τους επόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης