Τελευταία Νέα
Διεθνή

Harker (Fed): Συνεχίζω να αναμένω μία αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο 2017

Harker (Fed): Συνεχίζω να αναμένω μία αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο 2017
Κατάλληλη μια προσωρινή παύση στην αύξηση των επιτοκίων, καθώς συρρικνώνεται ο ισολογισμός, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφεια
Έχει ακόμη «προγραμματισμένη» μια αύξηση των επιτοκίων για τον Δεκέμβριο του 2017 και τρεις ακόμη το επόμενο έτος, παρά τον αδύναμο πληθωρισμό, δήλωσε σήμερα (29/9/2017) ο πρόεδρος της Federal Reserve της Φιλαδέλφεια, Patrick Harker.
«Η αγορά εργασίας δείχνει πραγματικά σφιχτή», δήλωσε ο Harker σε διάσκεψη στη Φιλαδέλφεια για τη χρηματοοικονομική τεχνολογία, προσθέτοντας ότι είναι κατάλληλο η Fed να κάνει μια παύση προς το παρόν στην αύξηση των επιτοκίων, καθώς αρχίζει να συρρικνώνει τον ισολογισμό των 4,5 τρισ. δολ.
Ο χαμηλός πληθωρισμός συνιστά ανησυχία, ειδικά δεδομένου ότι η Fed ενδέχεται να υποεκτιμά την παραγωγικότητα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί επίσης να υπερτιμά τον πληθωρισμό.
Ο Harker δήλωσε ακόμη ότι ο ισολογισμός θα μπορούσε να καταλήξει στα 2,5 τρισ. δολ., ενώ διευκρίνισε ότι θα μάθουμε το σωστό μέγεθος όταν το δούμε.
Ο αξιωματούχος της Fed τόνισε ότι για τον μέσο Αμερικανό, ο χαμηλός πληθωρισμός δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά επεσήμανε ότι υπάρχουν κίνδυνοι για τη νομισματική πολιτική.
Όσον αφορά στους τυφώνες, ο Harker εκτίμησε ότι θα έχουν μεταβατικές επιδράσεις στην οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης