Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Οι ιδέες του Macron μπορούν να ενισχύσουν τον γαλλο-γερμανικό άξονα

Merkel: Οι ιδέες του Macron μπορούν να ενισχύσουν τον γαλλο-γερμανικό άξονα
Υπάρχει ένα υψηλό επίπεδο συμφωνίας ανάμεσα στη Γερμανία και στη Γαλλία, δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος 
Τις ιδέες του γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron, για τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χαιρέτισε σήμερα (28/9/2017) η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, λέγοντας πως μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για μια στενή γαλλο-γερμανική συνεργασία.
«Όσον αφορά τις προτάσεις, υπάρχει ένα υψηλό επίπεδο συμφωνίας ανάμεσα στη Γερμανία και στη Γαλλία.
Πρέπει βέβαια να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες, αλλά είναι βαθιά μου πεποίθηση πως η Ευρώπη δεν μπορεί απλά να μείνει σταθερή αλλά πρέπει να συνεχίσει να εξελίσσεται», ανέφερε η Merkel πριν από τη συνάντησή της με τον γάλλο πρόεδρο στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, Ταλίν.
Πριν από μια σύνοδο των ευρωπαίων ηγετών για την ψηφιακή οικονομία της ΕΕ, η Merkel σημείωσε ακόμα ότι είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης να καταπολεμήσει τον προστατευτισμό και ότι η ίδια επιδιώκει να υπογράψει συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με άλλες χώρες.
Η ίδια πρόσθεσε πως ο Macron έχει καταστήσει σαφές ότι η Γερμανία και η Γαλλία θέλουν να συνεργαστούν στενά για την εναρμόνιση του εταιρικού φόρου και του δικαίου περί αφερεγγυότητας.
«Πιστεύω ότι αυτό είναι πολύ θετικό.
Βλέπω μια καλή βάση στην ομιλία του γάλλου προέδρου για μια στενή συνεργασία Γαλλίας και Γερμανίας στο μέλλον», τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης