Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: H bear αγορά θα αρχίσει το 2018 - Ο S&P 500 θα υποχωρήσει κατά 20%

Morgan Stanley: H bear αγορά θα αρχίσει το 2018 - Ο S&P 500 θα υποχωρήσει κατά 20%
H αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι ο S&P 500 θα φτάσει τις 2.700 μονάδες στις αρχές του 2018
Την εκτίμηση ότι ο S&P 500 θα φτάσει στις 2.700 μονάδες στο πρώτο εξάμηνο του 2018 εάν τα πράγματα προχωρήσουν όπως προβλέπει εξέφρασε το υψηλόβαθμο στέλεχος της Morgan Stanley, Mike Wilson.
O ίδιος δεν προβλέπει κάποια μεγάλο sell off πριν να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, αλλά μόλις συμβεί αυτό θα ο δείκτης θα υποχωρήσει κατά 20%.
Όπως δήλωσε στο CNBC, τα κέρδη για το τρίτο τρίμηνο θα είναι καλά και θα μπορούσαν να δώσουν μεγαλύτερη ώθηση στην αγορά, κυρίως εάν οι επενδυτές που περίμεναν υποχώρηση όλο το καλοκαίρι, επιστρέψουν τα χρήματα τους στην αγορά.
«Εκτιμούμε ότι ο S&P 500 θα φτάσει στις 2.500, 2.575 μονάδες πριν την περίοδο ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων» είπε ο ίδιος.
Ο Wilson επεσήμανε ότι υπάρχει ο κίνδυνος μικρής υποχώρησης αυτό το φθινόπωρο -πιθανότατα 5% με 6%- πριν ο S&P 500 φτάσει στον στόχο των 2.700 μονάδες.
Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό θα μπορούσε να συμβεί αργότερα τον Οκτώβριο ή στις αρχές Νοεμβρίου.
H συζήτηση για τη φορολογική μεταρρύθμιση θα είναι καταλυτική για ένα sell off στα τέλη Σεπτεμβρίου, κυρίως εάν το Κογκρέσο δεν καταλήξει σε συμφωνία σε βασικά σημεία.
Ο Wilson επεσήμανε ότι η αγορά ανέμενε sell off όλο το καλοκαίρι, αλλά αυτό δεν συνέβη, ακόμα κι όταν επικρατούσε νευρικότητα στο χρηματιστήριο λόγω των εντάσεων με τη Βόρεια Κορέα.
«Επέζησε της δοκιμασίας.
Ο λόγος που επέζησε είναι τα θεμελιώδη μεγέθη της είναι πολύ καλά» είπε ο ίδιος και πρόσθεσε «υπάρχουν δύο τρόποι για διόρθωση σε μια υπεραγορασμένη αγορά.
Μπορεί να υποχωρήσει ή να κινηθεί πλευρικά.
Πήραμε την τελευταία διαδρομή».
Σύμφωνα με τον ίδιο, πρώτα ο S&P 500 θα φτάσει στις 2.700 μονάδες και μετά θα ακολουθήσει άμεσα η bear αγορά.
«Θα μπορούσε να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή μετά από αυτό.
Θα μπορούσε να συμβεί στις αρχές του δεύτερου εξαμήνου του 2018» είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης