Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ θα χρηματοδοτεί αυτόνομα τον τουρισμό - Θέλει 700 εκατ. τουρίστες μέχρι το 2020

Η ΕΕ θα χρηματοδοτεί αυτόνομα τον τουρισμό - Θέλει  700 εκατ. τουρίστες μέχρι το 2020
Νούμερο που είναι εφικτό εάν υπάρξει κοινή στρατηγική και ταχύτητα τόσο στη λήψη αποφάσεων όσο και στην υλοποίησή τους
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να συμπεριλάβει τον τουρισμό ως αυτόνομο τομέα προς χρηματοδότηση στον επόμενο προϋπολογισμό κατέθεσε ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Antonio Tajani κατά τη Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για τον Τουρισμό στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Antonio Tajani υπογράμμισε ότι χρειάζονται πρόσθετοι πόροι.
Μάλιστα μιλώντας στο περιθώριο της Διάσκεψης, σε συνέντευξη τύπου τόνισε ότι θα πρέπει το πρόγραμμα Come που χρηματοδοτεί επενδυτικά σχέδια και στον κλάδο θα πρέπει να διπλασιαστεί και να φτάσει στα 6-7 δισ. ευρώ.
Όπως δήλωσε, ο στόχος που έχει τεθεί από την ΕΕ είναι η προσέλκυση 700 εκατομμυρίων τουριστών έως το 2020, νούμερο που είναι εφικτό εάν υπάρξει κοινή στρατηγική και ταχύτητα τόσο στη λήψη αποφάσεων όσο και στην υλοποίησή τους.
«Αν συνεργαστούμε όλοι ο διπλασιασμός των αφίξεων μέσα στην επόμενη δεκαετία δεν θα είναι κάτι ακατόρθωτο. Πρέπει να υπάρξει μια κοινή στρατηγική που θα ξεπερνά τα εθνικά και περιφερειακά όρια.»
Τόνισε δε ότι ο τουρισμός θα πάει μπροστά μόνο με αύξηση των επενδύσεων για έρευνα και καινοτομία.
Ο κ. Antonio Tajani σημείωσε ότι η βιομηχανία του τουρισμού  σήμερα αντιπροσωπεύει πάνω από το 10% του ΑΕΠ της ΕΕ και δημιουργεί προστιθέμενη αξία σε όλους τους τομείς.
«Η ανεργία των νέων είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και ο κλάδος του τουρισμού προσφέρεται για την απορρόφηση ενός μεγάλου αριθμού νέων ανθρώπων.
Ένας στους δυο νέους δεν βρίσκει δουλειά στην Νότια Ευρώπη.
Σκεφτείτε ότι τα προσεχή χρόνια πάνω από 2 δισ. ευρώ θα αυξηθούν οι τουρίστες από την Ασία, γεγονός που υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει στη δημιουργία 5 εκατ. θέσεων εργασίας.»
«Πρέπει να διευκολύνουμε και τους επιχειρηματίες από τη γραφειοκρατία και να κάνουμε πιο γρήγορη την διαδικασία δανειοδότησης, αλλά και να δώσουμε έμφαση στην επαγγελματική κατάρτιση όσων απασχολούνται στη βιομηχανία του τουρισμού» τόνισε.
Αναφερόμενος στις ψηφιακές πλατφόρμες και στην οικονομία του διαμοιρασμού έκανε λόγο για την διασφάλιση ισότιμων όρων ανταγωνισμού.
«Εταιρείες όπως η Google δίνουν, ελάχιστους φόρους και μεταφέρουν τον πλούτο που παράγεται στην Ευρώπη σε άλλες χώρες.
Βγάζουν χρήματα από τις διαφημίσεις που τοποθετούν οι μεγάλοι παίχτες της αγοράς των συστημάτων ηλεκτρονικών κρατήσεων, οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους φοροδιαφεύγουν, αφού έχουν την έδρα τους αλλού» ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου προσθέτοντας ότι «καλά έκαναν και επέβαλαν κυρώσεις στην Google γιατί δεν σέβεται τους κανόνες που ισχύουν για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.
Το θέμα δεν θα λυθεί εάν δεν υπάρξει φορολογική εναρμόνιση.»
Ο Jyrki Katainen, Επίτροπος Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας από την πλευρά του τόνισε ότι πέρυσι ο κλάδος του τουρισμού έτρεξε με ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 3%, ποσοστό που το χαρακτήρισε ικανοποιητικό.
«Ο στόχος ήταν να αποδεσμευτούν 350 δις για τον τουρισμό μέχρι το 2018.
Μέχρι στιγμής έχουμε συγκεντρώσει 236 δισ. ευρώ για το σκοπό αυτό τα οποία έχουν επιμεριστεί σε διάφορα project».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης