Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall Street, στον απόηχο των δηλώσεων Yellen - Εν αναμονή της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ

Κέρδη στη Wall Street, στον απόηχο των δηλώσεων Yellen - Εν αναμονή της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ
Η Yellen ενίσχυσε τις προοπτικές για μια νέα αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο
Με κέρδη άνοιξε σήμερα (27/9/2017) η Wall Street, στον απόηχο της χθεσινής ομιλίας της επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Janet Yellen, αλλά και εν αναμονή των ανακοινώσεων της κυβέρνησης Trump στις ΗΠΑ για τη φορολογική μεταρρύθμιση.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,3%, στις 22.358,20 μονάδες, με τον δείκτη να προσπαθεί να ανακόψει το 4ήμερο πτωτικό σερί.
Εάν ο Dow Jones κλείσει και σήμερα με αρνητικό πρόσημο, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο πτωτικό σερί του από τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,39% και κινείτο στις 2.506,48 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,63% υψηλότερα, στις 6.420,10 μονάδες.



Η Yellen υποστήριξε χθες το σχέδιο της κεντρικής τράπεζας για μια σταδιακή αύξηση των επιτοκίων, ενισχύοντας τις προοπτικές για μια νέα αύξηση τον Δεκέμβριο.
Την προηγούμενη εβδομάδα, η Fed διατήρησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο στο 1-1,25%, ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να προβεί σε μία ακόμη αύξηση - την τρίτη για φέτος - εντός του 2017.
H επικεφαλής της Fed επεσήμανε χθες πως η κεντρική τράπεζα πρέπει να συνεχίσει τις σταδιακές αυξήσεις παρά την αβεβαιότητα σχετικά με τον πληθωρισμό, προειδοποιώντας ότι υπάρχει ο κίνδυνος η Fed να κινηθεί υπερβολικά αργά.
Θετικά το επενδυτικό κλίμα επηρέασαν τα ενθαρρυντικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2017.
Ειδικότερα, οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 1,7%, έναντι της αύξησης 1% που είχαν προβλέψει οι αναλυτές.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές αναμένουν τις λεπτομέρειες από τη φορολογική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση του Donald Trump στις ΗΠΑ.
Το πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, ενώ αργότερα θα μιλήσει ο αμερικανός πρόεδρος.
Η φορολογική μεταρρύθμιση αναμένεται εδώ και πολλούς μήνες, με πολλούς αναλυτές της αγοράς να έχουν προβλέψει ότι θα μπορούσε να συμβάλει σε μια σημαντική αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο ενισχύεται σήμερα, στον απόηχο μιας απροσδόκητης πτώσης που σημειώθηκε στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, ενώ το Brent καταγράφει πτωτικές τάσεις.
Περί τις 16:50, το αργό ενισχυόταν κατά 0,2%, στα 52 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent υποχωρούσε κατά 0,3%, στα 57,8 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης