Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Drian (ΥΠΕΞ Γαλλίας): Ο Trump πρέπει να αλλάξει τρόπο αντιμετώπισης της βορειοκορεατικής κρίσης

Le Drian (ΥΠΕΞ Γαλλίας): Ο Trump πρέπει να αλλάξει τρόπο αντιμετώπισης της βορειοκορεατικής κρίσης
O Γάλλος υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει ότι η μέθοδος του Trump δεν είναι η καλύτερη για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Βόρεια Κορέα
Την άποψη ότι ο φραστικός πόλεμος που έχει ανοίξει ο Donald Trump με τη Βόρεια Κορέα δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση της κρίσης εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Jean-Yves Le Drian, τονίζοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα πρέπει εστιάσει στη διπλωματική πίεση.
Οι πολεμοχαρείς δηλώσεις του Trump και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un κατά τις τελευταίες εβδομάδες έχουν προκαλέσει φόβους ότι ένας λανθασμένος υπολογισμός θα μπορούσε να οδηγήσει σε ενέργειες με ανείπωτες συνέπιες, κυρίως διότι η Πιονγκγιάνγκ διεξήγαγε την έκτη και πιο ισχυρή πυρηνική δοκιμή στις 3 Σεπτεμβρίου.
«Η μέθοδος του Trump ίσως δεν είναι η καλύτερη, αλά την ίδια στιγμή δεν θα πρέπει να μπλέκουμε τις ευθύνες» δήλωσε ο Jean-Yves Le Drian στο BFM TV.
Ο ίδιος τόνισε ότι «η χώρα που παραβιάζει διεθνείς συμφωνίες για τα πυρηνικά είναι η Βόρεια Κορέα.
Ο πρόεδρος Trump αντιδρά έντονα σε αυτό, αλλά χωρίς αμφιβολία υπάρχει κι άλλος τρόπος ασκώντας πίεση και επιβάλλοντας κυρώσεις».
Παράλληλα, επανέλαβε ότι χρειάζεται η μέγιστη δυνατή πίεση για να επιστρέψει η Πιονγκγιάνγκ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αλλά προειδοποίησε ότι υπήρχε κίνδυνος ενός τυχαίας στρατιωτικής κλιμάκωσης.
«Ο κόσμος ζει σε μια επικίνδυνη περίοδο.
Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια λεκτική σύγκρουση, αλλά θα μπορούσε να υπάρξει ένα περιστατικό.
Πρέπει να το αποφύγουμε αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης