Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Τα πάνω - κάτω έχουν έρθει στη Wall Street - Η ανατροπή του Σεπτεμβρίου 2017

Business Insider: Τα πάνω - κάτω έχουν έρθει στη Wall Street - Η ανατροπή του Σεπτεμβρίου 2017
O S&P απέκτησε νέο πρόσωπο τον Σεπτέμβριο του 2017
«Πάρτε όλα όσα ξέρετε για το χρηματιστήριο φέτος και πετάξτε τα έξω από το παράθυρο» επισημαίνει το Business Insider σε δημοσίευμα όπου αναλύεται η πορεία της Wall Street τις τελευταίες μέρες.
Όπως αναφέρεται, έπειτα από οκτώ μήνες κυριαρχίας των κλάδων της τεχνολογίας και της υγείας, ο S&P 500 έχει αποκτήσει ένα νέο πρόσωπο τον Σεπτέμβριο, καθώς πλέον οδηγείται υψηλότερα από τις μετοχές της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών.
Μάλιστα, καθώς οι FANG μετοχές (Facebook, Amazon, Netflix και Google) έχουν βρίσκονται στην περιοχή της διόρθωσης αυτόν τον μήνα, οι παραγωγοί ενέργειας έχουν γεμίσει το κενό βοηθούμενες από την άνοδο των πετρελαϊκών τιμών.
Αυτή τη αντίσταση που επέδειξε ο S&P 500, που μόλις την τελευταία εβδομάδα σημείωσε νέο σερί υψηλών - ρεκόρ, διαψεύδει την ιδέα ότι το χρηματιστήριο βασίζεται στον τεχνολογικό τομέα.
Αυτά είναι καλά νέα για τους bullish traders.

9 26 17 spx sectors COTD

Η ανατροπή που συνέβη στο S&P 500 αυτόν τον μήνα έχει συμβεί -δηλαδή η στροφή από τον τεχνολογικό κλάδο σε άλλους πιο ελκυστικούς κλάδους- έχει συμβεί σε μικρότερες κλίμακας περιπτώσεις λίγες φορές τους τελευταίους μήνες.
Σε πολλές περιπτώσεις, τα στοιχεία των ETF έχουν στηρίξει την ιδέα ότι τα χρήματα που αποσύρθηκαν από την τεχνολογία απλώς ανακατανεμήθηκαν σε άλλους κλάδους.
«Η αλλαγή του κλάδου είναι ένα χαρακτηριστικό των χρηματιστηριακών αγορών κατά η διάρκειας της άνοιξης και του καλοκαιριού» επισημαίνει σε πρόσφατη ανάλυση του ο Robert Sluymer της Fundstrat Global Advisors.
Αυτή η δυναμική βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη εκτός των ορίων των τομέων.
Εάν εξετάσουμε αυστηρά την απόδοση, το 20% των μετοχών του S&P 500 κατά το 2017 μέχρι τον Αύγουστο έχει περιλαμβάνεται σε εκείνες με την χειρότερη απόδοση τον Σεπτέμβριο.
Από την άλλη πλευρά, το 20% που παρουσίασε τις χειρότερες αποδόσεις του 8 πρώτους μήνες τώρα βρίσκεται στις μετοχές με τις καλύτερες αποδόσεις.

spx quintiles

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης