Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 0,8% για τον χρυσό, ελέω Yellen - Στα 1.301,70 δολ. ανά ουγγιά το πολύτιμο μέταλλο

Πτώση 0,8% για τον χρυσό, ελέω Yellen - Στα 1.301,70 δολ. ανά ουγγιά το πολύτιμο μέταλλο
Η Yellen δήλωσε πως υπάρχει ο κίνδυνος να κινηθεί η Fed υπερβολικά αργά
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (26/9/2017) ο χρυσός, μετά από δύο συνεχόμενες ημέρες κερδών, καθώς το πολύτιμο μέταλλο δέχτηκε πιέσεις από την ομιλία της επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Janet Yellen, η οποία ενίσχυσε τις προσδοκίες για μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων πριν το τέλος του 2017.
Η Yellen δήλωσε σήμερα πως ενώ τα πρόσφατα στοιχεία δικαιολογούν έναν σταδιακό ρυθμό αυξήσεων, υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να κινηθεί η Fed υπερβολικά αργά.
H επικεφαλής της Fed επεσήμανε πως θα ήταν απερίσκεπτο να αφήσουμε τα επιτόκια αμετάβλητα μέχρις ότου ο πληθωρισμός να φτάσει το 2%, αναφέροντας πως η κεντρική τράπεζα πρέπει να συνεχίσει τις σταδιακές αυξήσεις παρά την αβεβαιότητα σχετικά με τον πληθωρισμό.
Το πολύτιμο μέταλλο παραδοσιακά αποδυναμώνεται όταν εμφανίζονται προοπτικές για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, καθώς και όταν η οικονομία των ΗΠΑ εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης.
Έτσι, η τιμή του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 0,8% ή 9,8 δολ., στα 1.301,70 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο νέος πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic, εμφανίστηκε επίσης ανοιχτός σε μια αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, αν και τόνισε ότι θα ήθελε «σαφείς αποδείξεις» ότι οι τιμές αυξάνονται.
Εν τω μεταξύ, μια σχετική υποχώρηση των ανησυχιών σχετικά με την ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα έστρεψε εκ νέου τους επενδυτές στις μετοχές, απομακρύνοντας τους από τα ασφαλή καταφύγια, όπως ο χρυσός.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, James Mattis, δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ προκρίνουν τα διπλωματικά μέσα για την αντιμετώπιση της κρίσης με τη Βόρεια Κορέα.
Σε μια ακόμα προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης, η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα πως μια στρατιωτική σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο δεν θα έχει νικητές ενώ και το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε ότι ένας πόλεμος θα είχε καταστροφικές συνέπειες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης