Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Η Goldman Sachs θέλει να γίνει η Google της Wall Street

Business Insider: Η Goldman Sachs θέλει να γίνει η Google της Wall Street
Η έκθεση, η οποία αναλύει τη στρατηγική της επενδυτικής τράπεζας, ανέφερε ότι το 46% των θέσεων εργασίας της Goldman αφορούσαν την τεχνολογία
Είναι τεκμηριωμένο ότι η Goldman Sachs έχει βάλλει στόχο να γίνει η Google της Wall Street, αναφέρει σε δημοσίευμα του το Business Insider, θέλοντας με τη μεταφορά αυτή να τονίσει τη μεγάλη στροφή που κάνει η αμερικανική τράπεζα προς την τεχνολογία και τις υπηρεσίες προς τους πελάτες της που σχετίζονται με αυτήν.
Παραθέτει μάλιστα ένα διάγραμμα, στο οποίο απεικονίζεται πως η τράπεζα προσπαθεί να αναπτυχθεί περισσότερο σαν μια τεχνολογική εταιρεία.
Η έκθεση, η οποία αναλύει τη στρατηγική της επενδυτικής τράπεζας, ανέφερε ότι το 46% των θέσεων εργασίας της Goldman αφορούσαν την τεχνολογία.
"Το υψηλότερο ποσοστό των θέσεων εργασίας για την τεχνολογία ήταν για τις ψηφιακές πλατφόρμες, για τα τεχνικά τμήματα τεχνολογίας, όπως για την τεχνολογία των μετοχών", ανέφερε η έκθεση.
Το Business Insider ανέφερε τον Ιούλιο 2017 ότι η τράπεζα δημιούργησε μια εφαρμογή για το λειτουργικό iOS της Apple, για την αναπτυσσόμενο κομμάτι ψηφιακών υπηρεσιών λιανικής τραπεζικής.
Αυτός είναι ένας από τους κύριους τομείς όπου η τράπεζα αναζητά ενεργά ταλέντα, σύμφωνα με την έκθεση.
Η τράπεζα επίσης προσλαμβάνει εργαζομένους για να επανδρώσει της ταχέως αναπτυσσόμενη πλατφόρμα Marquee.
Όπως αναφέρει το Business Insider, η Goldman ήθελε να δημιουργήσει την Marquee, για να παρέχει στους πελάτες πρόσβαση σε αναλυτικά στοιχεία, τα δεδομένα, το περιεχόμενο και τις δυνατότητες συναλλαγών της τράπεζας μέσω ενός προγράμματος περιήγησης API.
Η τράπεζα δημοσίευσε οκτώ αγγελίες για οκτώ θέσεις εργασίας στη Νέα Υόρκη που σχετίζονται με την πλατφόρμα Marqueeστη τον Ιούλιο 2017 και έχει επίσης δημοσιεύσει άλλες δώδεκα για την πόλη Μπενγκαλαρού στην Ινδία και τέσσερις για τη Βαρσοβία.

GSteardownjobs 1

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης