Τελευταία Νέα
Διεθνή

Journal du Dimanche: Ανακτά τη χαμένη του δημοτικότητα ο Macron - Ικανοποιημένο το 45% των Γάλλων

Journal du Dimanche: Ανακτά τη χαμένη του δημοτικότητα ο Macron - Ικανοποιημένο το 45% των Γάλλων
Η ανάκαμψη της δημοτικότητας του Macron καταγράφηκε στις τάξεις των συνταξιούχων, των εργαζομένων, των ψηφοφόρων της δεξιάς και του κέντρου
Ανακούφιση επικρατεί στο επιτελείου του γάλλου προέδρου Macron καθώς η δημοτικότητά του που βρισκόταν στο ναδίρ παρουσιάζει σημεία ανάκαμψης το Σεπτέμβριο, με το 45% των πολιτών να εκφράζουν ικανοποίηση για τα πεπραγμένα του, ποσοστό αυξημένο κατά 5 μονάδες.
Οι δύο προηγούμενοι μήνες ήταν καταστροφικοί για τη δημοτικότητα του γάλλου προέδρου , που έπεσε κατά 24 μονάδες συνολικά στους πρώτους 4 μήνες μετά την εντυπωσιακή επικράτηση του στις προεδρικές εκλογές.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop για την εφημερίδα le Journal du Dimanche (JDD), το Σεπτέμβριο, το 39% των ερωτηθέντων δήλωσε "μάλλον ικανοποιημένο" (+3) και το 6% "πολύ ικανοποιημένο" (+2) από τις επιδόσεις του γάλλου προέδρου.
Από την άλλη, τo σύνολο των δυσαρεστημένων μειώθηκε από το 57% στο 53%, με ένα 33% να δηλώνει "μάλλον δυσαρεστημένο" (-4) και ένα 20% "πολύ δυσαρεστημένο (αμετάβλητο), σύμφωνα.
Η ανάκαμψη της δημοτικότητας του Macron καταγράφηκε στις τάξεις των συνταξιούχων, των εργαζομένων, των ψηφοφόρων της δεξιάς και του κέντρου.
Παρότι ο Macron βλέπει το ποσοστό των πολιτών που τον στηρίζει να παραμένει μειοψηφικό, η ανάκαμψη της δημοτικότητάς του αψηφά την πορεία της δημοτικότητας των προκατόχων του, σημείωσε το Ifop. «Εκεί που ο Nicola Sarkozy και ο F. Hollande βρίσκονταν σε πτώση το 2007 και το 2012 τον Σεπτέμβριο, ο Macron καταφέρνει να αντιστρέψει την τάση», ανέφερε, υπενθυμίζοντας ότι αυτή η χρονική συγκυρία είναι γενικά δύσκολη περίοδος για οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Η έρευνα έγινε μέσω διαδικτύου και τηλεφώνου από το Ifop από την 15η ως την 23η Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.989 προσώπων, αντιπροσωπευτικό του γαλλικού πληθυσμού ηλικίας 18 ετών και άνω, βάσει της μεθόδου των ποσοστώσεων.
Η πτώση της δημοτικότητας του Macron το προηγούμενο δίμηνο συνδέθηκε με τις μεταρρυθμίσεις των εργασιακών σχέσεων και τις περικοπές των δημοσίων δαπανών που σχεδιάζει, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του επιδόματος στέγης για τους φοιτητές.
Η δημοσκόπηση δημοσιεύεται μία ημέρα μετά τη διαδήλωση χιλιάδων ανθρώπων εναντίον της μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, που κατήγγειλαν ως ένα "κοινωνικό πραξικόπημα", στην οποία κάλεσε ο ηγέτης του κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία Jean Luk Melanchon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης