Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlueBay, Old Mutual Global: Προτιμούμε τα ελληνικά ομόλογα - Τέλος στο πορτογαλικό ράλι

BlueBay, Old Mutual Global: Προτιμούμε τα ελληνικά ομόλογα - Τέλος στο πορτογαλικό ράλι
Μετά την αναβάθμιση της Πορτογαλίας από την S&P οι επενδυτές στρέφονται πλέον στα ελληνικά ομόλογα
Προς τα ελληνικά ομόλογα στρέφονται πλέον οι επενδυτές προκειμένου να πετύχουν καλύτερες αποδόσεις, αφήνοντας έτσι στην άκρη τα αντίστοιχα πορτογαλικά.
Ειδικότερα, για τον Mark Dowding της BlueBay, η Πορτογαλία δεν προσφέρει πλέον υψηλές αποδόσεις, με τα διετή πορτογαλικά ομόλογα να είναι κάτω από το μηδέν.
Αν και οι Fitch και Moody's δεν έχουν αναβαθμίσει τα πορτογαλικά ομόλογα στην «επενδυτική βαθμίδα» και δύο έχουν θετικό outlook για τη χώρα.
Ενώ μια αναβάθμιση από αυτούς τους δύο οίκους αξιολόγησης είναι πιθανή για τους επόμενους 12 μήνες, ο Dowding είπε ότι «το εύκολο χρήμα» μπορεί να έχει τελειώσει.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Πορτογαλία έχει δώσει υψηλές αποδόσεις, γι' αυτό και το ενδιαφέρον πρέπει να στραφεί σε άλλες αγορές.
«Έχουμε funds όπου μπορούμε να επενδύσουμε σε ομόλογα υψηλής απόδοσης αλλά γι' αυτό προτιμούμε την Κύπρο και την Ελλάδα έναντι της Πορτογαλίας» επισημαίνει ο ίδιος.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, η Πορτογαλία ήταν ένα από καλύτερα trades για την Old Mutual.
«Πιστεύουμε ότι έχει συμβεί το μεγαλύτερο μέρος του ράλι, πιστεύουμε ότι το story της Πορτογαλίας έχει προεξοφληθεί δήλωσε ο Nicholas Wall.
Ενδεχόμενη αναβάθμιση από ακόμα έναν οίκο αξιολόγησης «θα έχει λίγο-πολύ προεξοφληθεί.
Σε αυτά τα spreads και δεδομένου ότι προτιμούμε άλλα ονόματα όπως η Ελλάδα και η Κύπρος, δεν θα ''κυνηγήσουμε'' τώρα το story της Πορτογαλίας».
«Πολλοί άνθρωποι στην αγορά που ''κυνηγούσαν'' το ράλι της Πορτογαλίας μπορεί να κάνουν long επενδύσεις» είπε ο Wall προσθέτοντας ότι θα εμπλακούν ξανά με την Πορτογαλία εάν υπάρχει sell off.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης