Τελευταία Νέα
old

Reuters: Η Eldorado αποσύρει την απειλή της για πάγωμα της ελληνικής επένδυσης , προς το παρόν

Reuters: Η Eldorado αποσύρει την απειλή της για πάγωμα της ελληνικής επένδυσης , προς το παρόν
H καναδική εταιρεία είχε παγώσει και το 2016 μέρος της επένδυσης της αλλά έπειτα από μήνες άλλαξε την απόφαση της 
Στην υπόθεση της Eldorado μετά την απόφαση της καναδική εταιρείας να μην αναστείλει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα αναφέρεται το Reuters, σε δημοσίευμα με τίτλο: Η Eldorado αποσύρει την απειλή της για πάγωμα της ελληνικής επένδυσης , προς το παρόν.
Στο δημοσίευμα περιλαμβάνεται και δήλωση του διευθύνων συμβούλου της εταιρείας, George Burns, ο οποίος προειδοποίησε ότι η επένδυση θα παγώσει εάν οι συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν αίσιο τέλος.
«Διατηρούμε το δικαίωμα να θέσουμε τις εγκαταστάσεις μας σε κατάσταση συντήρησης αν ο διάλογος με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος αποδειχθεί μη επιτυχής» ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Burns.

Οι διαφορές μεταξύ Eldorado - Ελλάδας

Η επένδυση της Eldorado είναι μία από τις μεγάλες στην Ελλάδα και θεωρείται ως δοκιμασία της αποφασιστικότητας της χώρας να προσελκύσει νέα κεφάλαια.
«Ωστόσο, έχει γίνει ένα ευαίσθητο ζήτημα για το αριστερό κόμμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που τάχθηκε σθεναρά κατά της επένδυσης προτού να ανέβει στην εξουσία το 2015, αλλά το οποίο έχει επίσης υποσχεθεί να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας» επισημαίνει το Reuters.
Η κυβέρνηση λέει τώρα ότι επιθυμεί την επένδυση όσο δεν επιβαρύνει τη χώρα οικονομικά και περιβαλλοντικά.
Οι διαφορές μεταξύ της Eldorado και της ελληνικής κυβέρνησης είναι αρκετών ετών, κυρίως λόγω των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 2016, η καναδική εταιρεία πάγωσε μέρος του project αλλά άλλαξε την απόφαση της λίγους μήνες αργότερα, αφού έλαβε ακόμα σημαντική άδεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης