Τσακαλώτος: Δυνατή η έξοδος από την κρίση μέσα από προοδευτική ατζέντα - Υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ

Τσακαλώτος: Δυνατή η έξοδος από την κρίση μέσα από προοδευτική ατζέντα - Υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ
Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει
«Οι περιορισμοί που έχει η ελληνική κυβέρνηση, φυσικά, δεν προέρχονται μόνο από τις χρηματοπιστωτικές αγορές αλλά και από το πρόγραμμα με τους πιστωτές μας».
Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξη στο Πορτογαλικό Πρακτορείο Ειδήσεων Lusa επισημαίνοντας παράλληλα ότι «επιτέλους υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ».
Στη σημερινή του συνέντευξη, ο Έλληνας υπουργός, τονίζει το Lusa, εύχεται «τα παραδείγματα της Πορτογαλίας και της Ελλάδας ελπίζουμε ότι θα εμπνεύσουν άλλους και θα ενισχύσουν τις δυνάμεις εκείνες που αναζητούν μια ευρωπαϊκή οικονομική και χρηματοπιστωτική αρχιτεκτονική τέτοια που να μπορεί να απαντήσει στο πρόβλημα όχι μόνο των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων αλλά και στην αίσθηση των απλών ανθρώπων ότι δεν είναι σε θέση να επηρεάσουν αποφάσεις που αφορούν τη ζωή τους».
Σε δήλωσή του στο Lusa, έπειτα από την απόφαση του οίκου αξιολόγησης Standard and Poor's (S&P) να αναβαθμίσει την αξιολόγηση των πορτογαλικών ομολόγων, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε πως «ήταν πολύ καλή είδηση για την Πορτογαλία το γεγονός ότι τα ομόλογά της δεν αντιμετωπίζονται πια ως junk status bonds».
Ωστόσο, το γεγονός αυτό «δεν σημαίνει ότι για μια προοδευτική κυβέρνηση ο τελικός διαιτητής/κριτής της απόδοσής της πρέπει να είναι οι αγορές και οι οίκοι αξιολόγησης», υπογραμμίζει το πορτογαλικό πρακτορείο.
«Αυτό που είναι αισιόδοξο ωστόσο, όχι μόνο για την Πορτογαλία, αλλά και για την υπόλοιπη Ευρώπη, είναι ότι μπορεί να υπάρξει μια τέτοια επιτυχία, ακόμη και όταν ακολουθείται μια προοδευτική ατζέντα», δηλώνει στο Lusa o Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Όπως προστίθεται στο ίδιο τηλεγράφημα ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε πως η ελληνική οικονομία «ανακάμπτει», ότι «υπήρξε ένα πρώτο σημάδι από τις αγορές τον περασμένο Ιούλιο» και πως «υπάρχει πολιτική βούληση τόσο από την ελληνική κυβέρνηση, όσο και από το Eurogroup» για να εξέλθει η Ελλάδα από το πρόγραμμα διάσωσης «χωρίς να υπάρχει ανάγκη νέου προγράμματος».
«Ταυτόχρονα, η ελληνική κυβέρνηση έκανε τα πάντα για να προστατεύσει τους πιο ευάλωτους, να υποστηρίξει το εθνικό σύστημα υγείας και να προωθήσει ένα ανθρωπιστικό πλαίσιο για την προσφυγική κρίση», τονίζει στο Lusa o κ. Τσακαλώτος.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS