Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Η Β. Κορέα αποτελεί υπαρξιακή απειλή - Δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση η συμφωνία για το κλίμα

Macron: Η Β. Κορέα αποτελεί υπαρξιακή απειλή - Δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση η συμφωνία για το κλίμα
Η πόρτα παραμένει πάντα ανοιχτή για τις ΗΠΑ, τόνισε ο γάλλος πρόεδρος 
Η Βόρεια Κορέα αποτελεί «υπαρξιακή απειλή», δήλωσε σήμερα (19/9/2017) ο γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron, κατά τη διάρκεια της 72ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, τονίζοντας ότι είναι ευθύνη μας να φέρουμε τη χώρα πίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Ο γάλλος πρόεδρος κάλεσε όλα τα έθνη, ειδικά την Κίνα και τη Ρωσία, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να προσπαθήσουν να πείσουν την Πιονγιάνγκ να ξεκινήσει διάλογο με τη διεθνή κοινότητα προκειμένου να επιλύσει ειρηνικά την κρίση στην κορεατική χερσόνησο.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε στη σύνοδο του ΟΗΕ ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να «καταστρέψει εντελώς» τη Βόρεια Κορέα εάν δεν έχει άλλη επιλογή.
Αναφερθείς στο Ιράν, ο Macron δήλωσε ότι η μη τήρηση της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα θα μπορούσε να είναι ανεύθυνη, γιατί πρόκειται για μια «καλή συμφωνία».
Παράλληλα, ο Macron τόνισε ότι η Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα δεν «πρόκειται να τεθεί σε διαπραγμάτευση», επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «η πόρτα παραμένει πάντα ανοιχτή» για τις ΗΠΑ να επιστρέψουν σε αυτή την Συμφωνία.
«Αυτή η Συμφωνία δεν πρόκειται να τεθεί σε διαπραγμάτευση, μας δεσμεύει (…) δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε», τόνισε ο γάλλος πρόεδρος, σημειώνοντας ότι «σέβεται βαθιά την απόφαση των ΗΠΑ» και ότι η πόρτα παραμένει πάντα ανοιχτή, «αλλά τα άλλα κράτη θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τη Συμφωνία του Παρισιού».
Ο πρόεδρος της Γαλλίας κατήγγειλε επίσης την εθνοκάθαρση της Μιανμάρ, ενώ δήλωσε πως η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία είναι επίσης μια μάχη πολιτική, πολιτιστική και ηθική.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης