Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

State Street Bank: Οι γερμανικές εκλογές είναι σημαντικές για το μέλλον της Ευρώπης

State Street Bank: Οι γερμανικές εκλογές είναι σημαντικές για το μέλλον της Ευρώπης
Macron και Merkel θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις γαλλογερμανικές σχέσεις σε νέο επίπεδο
Ιδιαίτερα σημαντικές για το μέλλον της Ευρώπης θεωρούνται οι γερμανικές που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017.
«Η άποψη μου είναι ότι τώρα υπάρχει ένα ανοιχτό παράθυρο όταν Γερμανία και Γαλλία θα μπορούσαν να ανανεώσουν των γαλλο-γερμανικό άξονα που ''οδηγούσε'' την ευρωπαϊκή ατζέντα για αρκετό καιρό στο παρελθόν και τώρα πιστεύω ότι -με την οικονομική ανάκαμψη και υπό το φως του Brexit- υπάρχει μοναδική ευκαιρία ώστε η ΕΕ και η χρηματοοικονομική ένωση να περάσουν στο επόμενο στάδιο» δήλωσε στο CNBC ο Jörg Ambrosius υψηλόβαθμο στέλεχος της State Street Bank International.
Για πολλούς φιλοευρωπαϊστές, η επανεκλογή της Angela Merkel θα μπορούσε να «ανοίξει» μια νέα εποχή για πιο στενή πολιτική και οικονομική ολοκλήρωση στην Ευρώπη, κυρίως παρέχοντας τη στήριξη της στις προτάσεις του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron για μεταρρυθμίσεις.
Εξάλλου, ο Ambrosius επεσήμανε ότι το πιο σημαντικό πράγμα στις γερμανικές εκλογές είναι ότι υπάρχει πολύ περιορισμένος κίνδυνος για ένα αποτέλεσμα-σοκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης