Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: «Χρυσορυχείο» το λιανικό εμπόριο στην Κίνα - Η Alibaba ο μεγάλος κερδισμένος

Goldman Sachs: «Χρυσορυχείο» το λιανικό εμπόριο στην Κίνα - Η Alibaba ο μεγάλος κερδισμένος
Στα 211 δολάρια η τιμή-στόχος για τη μετοχή το επόμενο 12μηνο
Η πορεία του λιανικού εμπορίου στην Κίνα θα παραμείνει «ισχυρή» και τα μεγαλύτερα οφέλη αυτής της πορείας θα τα γευτεί η Alibaba, όπως εκτιμά σε έκθεσή της η Goldman Sachs.
Η αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών του λιανεμπορίου στην Κίνα θα συνεχίσει να ενισχύεται, χάρη στη βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης αλλά και στην ιδιαίτερα ενισχυμένη εικόνα που «δείχνουν» οι online διαφημίσεις.
«Αναμένουμε αύξηση της κατανάλωσης μετά και την ενίσχυση του ανταγωνισμού στο λιανικό εμπόριο, τη γενικότερη ενίσχυση των δαπανών και αυτό θα ευνοήσει την Alibaba», σημειώνει ο Piyush Mubayi, αναλυτής της Goldman Sachs.



Παράλληλα αναβαθμίζει την τιμή – στόχο για τη μετοχή στα 211 δολάρια (επίπεδο που μπορεί να επιτευχθεί εντός του επόμενου 12μηνου), εκτιμώντας ότι η εταιρεία θα έχει αυξημένο τζίρο.



Επιπρόσθετα καθώς οι online λιανικές πωλήσεις αντιστοιχούν μόνο στο 14% των συνολικών λιανικών πωλήσεων στην Κίνα, η Alibaba «έχει ακόμη περισσότερο χώρο για να αναπτυχθεί».
Σημειώνεται ότι η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο 74,55% το 2016 και αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται στα 180 δολάρια, δηλαδή κατά 17% χαμηλότερα από την τιμή-στόχο του θέτει η Goldman Sachs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης