Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Μπορούμε να μειώσουμε τις δαπάνες και το έλλειμμα χωρίς να επηρεαστεί η ανάπτυξη

tags :
Le Maire (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Μπορούμε να μειώσουμε τις δαπάνες και το έλλειμμα χωρίς να επηρεαστεί η ανάπτυξη
Οι περικοπές δαπανών, που αναμένεται να φθάσουν τα 20 δισ. ευρώ σε όλο τον δημόσιο τομέα τον επόμενο χρόνο, δεν θα επηρεάσουν αρνητικά την ανάπτυξη
Η οικονομική ανάκαμψη της Γαλλίας είναι αρκετά ισχυρή για να μπορεί η κυβέρνηση να μειώσει τις δαπάνες και το έλλειμμα χωρίς να επηρεαστεί η ανάπτυξη, όπως δήλωσαν σήμερα (18/9) οι υπουργοί Προϋπολογισμού και Οικονομικών.
Ο υπουργός Προϋπολογισμού Gerald Darmanin επιβεβαίωσε ότι ο προϋπολογισμός για το 2018 που θα παρουσιαστεί στις 27 Σεπτεμβρίου και θα είναι ο πρώτος της κυβέρνησης του E. Macron θα βασίζεται στην πρόβλεψη για ρυθμό ανάπτυξης 1,7%.
«Τα επόμενα χρόνια, θα είναι 1,7%.
Ελπίζουμε να τα πάμε καλύτερα αλλά είμαστε ακριβώς στη μέση αυτού που αναμένουν οι οικονομολόγοι», δήλωσε ο Νταρμαμέν στον τηλεοπτικό σταθμό BFM.
Ο Darmanin δήλωσε ότι η ανάπτυξη για το 2017 επίσης εκτιμάται στο 1,7% - σε μια οριακά ανοδική αναθεώρηση σε σχέση με την προηγούμενη επίσημη πρόβλεψη του 1,6% - που θα σηματοδοτήσει την ισχυρότερη οικονομική επίδοση της Γαλλίας από το 2011.
«Η ανάκαμψη είναι ισχυρή και μας δίνει επιλογές για τη μείωση των δημοσίων δαπανών», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire σε κοινή συνέντευξη με τον Darmanin στην εφημερίδα Le Monde.
Ο Darmanin δήλωσε ότι οι περικοπές δαπανών, που αναμένεται να φθάσουν τα 20 δισ. ευρώ σε όλο τον δημόσιο τομέα τον επόμενο χρόνο, δεν θα επηρεάσουν αρνητικά την ανάπτυξη καθώς συμπίπτουν με μεταρρυθμίσεις που καθιστούν την οικονομία περισσότερο ανταγωνιστική και με μικρότερη εξάρτηση από τις κρατικές παροχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης