Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Οικονομική ενίσχυση σχεδόν 6 εκατ. δολ. στην Κούβα για να αποκαταστήσει τις ζημιές από τον τυφώνα Irma

Le Monde: Οικονομική ενίσχυση σχεδόν 6 εκατ. δολ. στην Κούβα για να αποκαταστήσει τις ζημιές από τον τυφώνα Irma
Άμεσα θα διατεθούν 1,5 εκατ. δολ. για να καλυφθούν οι διατροφικές ανάγκες και τα υπόλοιπα θα δοθούν σε ένα διάστημα τεσσάρων μηνών
To Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ ανακοίνωσε έκτακτη οικονομική βοήθεια ύψους 5,7 εκατ. δολ. προς την Κούβα που επλήγη πάρα πολύ από το πέρασμα του τυφώνα Irma, όπως γράφει η Le Monde.
Kατά τη διάρκεια μίας επίσκεψής του το Σάββατο 16/9 στην πρωτεύουσα του μεγαλύτερου νησιού της Καραϊβικής, την Αβάνα, ο εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος David Beasley ανακοίνωσε ότι θα δοθούν άμεσα 1,5 εκατ. δολάρια για να καλυφθούν οι διατροφικές ανάγκες, ενώ συνολικά η υποστήριξη θα φτάσει τα 5,7 εκατ. δολ. τους επόμενους τέσσερις μήνες.
"Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα είναι δίπλα στα θύματα του τυφώνα Irma και θα στηρίξει την κουβανική κυβέρνηση στις προσπάθειές της να αντιμετωπίσει την κρίση" ανέφερε ο Beasley.
"H επιχείρηση θα αρχίσει άμεσα με τη δωρεάν διανομή ρυζιού και φασολιών στις περιοχές άμεσης προτεραιότητας και συνολικά σε 664 χιλιάδες ανθρώπους" πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο απολογισμός των ζημιών που προξένησε κατά το πέρασμά του από την Κούβα ο τυφώνας Irma  δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, μία εβδομάδα μετά, αλλά μη κυβερνητικές οργανώσεις και υπηρεσίες του ΟΗΕ προβλέπουν δύσκολους μήνες για το νησί που θα χρειαστεί διεθνή βοήθεια.
Ο τυφώνας προκάλεσε δέκα θανάτους στο μεγάλο νησί της Καραϊβικής, καθώς επλήγησαν 13 από τις 15 επαρχίες του.
"Το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε από την Irma σημαίνει ότι πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να διασφαλίσουμε ότι θα ανταποκριθούμε στις άμεσες ανάγκες του πληθυσμού για νερό, τρόφιμα και καταφύγιο και για την επανεκκίνηση της οικονομίας" δήλωσε σχετικά ο Beasley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης