Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο περίπτερο της Κίνας: Αναμένουμε περισσότερους Κινέζους τουρίστες και επενδύσεις στην Ελλάδα

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο περίπτερο της Κίνας: Αναμένουμε περισσότερους Κινέζους τουρίστες και επενδύσεις στην Ελλάδα
Τα περίπτερα της ΔΕΘ επισκέφτηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης
Το περίπτερο της Κίνας, που είναι η τιμώμενη χώρα στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, επισκέφτηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, αναφέροντας ότι «αναμένουμε πολλούς περισσότερους Κινέζους τουρίστες στην Ελλάδα, αναμένουμε πολλές περισσότερες επενδύσεις από κινεζικές εταιρίες ειδικά στις υποδομές».
Ο ίδιος εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι από το τέλος του Σεπτεμβρίου θα υπάρχει απευθείας αεροπορική πτήση στη γραμμή Αθήνα-Πεκίνο και σημείωσε ότι «η Κίνα έχει γίνει ηγέτης σε πολλά τεχνολογικά πεδία αρκετά εκ των οποίων είναι σχετικά με το μοντέλο ανάπτυξης που οραματιζόμαστε».
Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο περίπτερο συνοδευόμενος από τον γραμματέα της Π.Ε. του κόμματος,  Λ. Αυγενάκη, τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Β. Κικίλια, τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo Τ. Τζήκα και τον διευθύνοντα σύμβουλο Κυριάκο Ποζρικίδη.
Επίσης, ξεναγήθηκε στα περίπτερα της COSCO, όπου του χάρισαν ένα πάντα-κούκλα, σε περίπτερα μεγάλων εταιριών υψηλής τεχνολογίας, όπου είδε τα επιτεύγματα τους και του χάρισαν αναμνηστικά δώρα, στο περίπτερο της Αστυνομίας ζήτησε να μάθει για τα δύο drones που παρουσιάζονται, ένα ηλεκτροκίνητο και ένα μηχανοκίνητο.
«Η ασφάλεια και η τάξη είναι προϋπόθεση ευημερίας και ελευθερίας», έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ στο βιβλίο επισκεπτών του περιπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου και συνομίλησε με στελέχη της ΕΛΑΣ και απλούς αστυνομικούς και έδειξε ενδιαφέρον για θέματα οδικής ασφάλειας.
Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το περίπτερο "Εκπαίδευση-Ερευνα-Καινοτομία" και ξεναγήθηκε στα περίπτερα των Πανεπιστημίων Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Μακεδονίας, Δημοκρίτειο Θράκης και Θεσσαλίας, στο σταντ των Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του ΑΠΘ έκανε το τεστ αντανακλαστικών στο μηχάνημα μέτρησης αντανακλαστικών και μάλιστα, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του μηχανήματος, ο κ. Μητσοτάκης έκανε πολύ καλό σκορ, πάνω από τον μέσο όρο για την ηλικιακή κατηγορία στην οποία ανήκει, και μεγαλύτερο από του αντιπροέδρου της ΝΔ Α. Γεωργιάδη, που έκανε χθες το ίδιο τεστ.
Πάντως, την προσοχή του κ. Μητσοτάκη τράβηξαν η Ομάδα Αεροναυτικής, η Ομάδα Ρομποτικής και η Ομάδα Ηλεκτροκίνητου Αυτοκινήτου του ΑΠΘ.
Σημειώνεται ότι πριν μπει στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε μια ομάδα παιδιών που παίζουν χάντμπολ στη ΧΑΝΘ και εκπρόσωποι του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης (ΑΟΘ) του έδωσαν ένα λεύκωμα για τα 50 χρόνια που συμπληρώνει το Ράλι της ΔΕΘ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης