Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη (ΝΔ): Nα υπάρξει πολιτική αλλαγή, διότι η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση αποφασισμένη να δουλέψει σκληρά

Μπακογιάννη (ΝΔ): Nα υπάρξει πολιτική αλλαγή, διότι η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση αποφασισμένη να δουλέψει σκληρά
Η τομεάρχης Ανάπτυξης και Οικονομίας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε για οικολογική καταστροφή, από την πετρελαιοκηλίδα στη Σαλαμίνα
«Χρειάζεται σοβαρή κυβέρνηση, πρέπει να υπάρξει πολιτική αλλαγή, διότι η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση αποφασισμένη να δουλέψει σκληρά, μα φέρει επενδύσεις, να εμπιστευθεί τους Έλληνες επιχειρηματίες, να μειώσει τη γραφειοκρατία, τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές», υπογράμμισε στο Πρακτορείο fm 104,9 η τομεάρχης Ανάπτυξης και Οικονομίας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
Η ίδια μίλησε για οικολογική καταστροφή, από την πετρελαιοκηλίδα στη Σαλαμίνα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ολιγωρία, και ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ενώ αναφέρθηκε και στο δίπτυχο «δουλειές για τους πολλούς ευημερία για όλους», στο οποίο αναμένεται να κινηθεί η ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, απόψε στη ΔΕΘ.
Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη,δεν αντέχει από τη φορολογία που υπάρχει η μικρή και μεσαία επιχείρηση, «η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας»,ενώ τόνισε ότι μια μάχη που πρέπει να δώσει η ΝΔ όταν γίνει κυβέρνηση είναι να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα στο 2%.
«Όταν έρθει η κυβέρνηση της ΝΔ και προχωρήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές γρήγορα θα δώσει δείγμα αξιοπιστίας, το οποίο θα μας εφοδιάσει με δύναμη στη διαπραγμάτευση», είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, ανέφερε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται προχωρήσει σε απολύσεις στο Δημόσιο, σημειώνοντας πως «ήδη σήμερα το ελληνικό κράτος έχει μειωθεί πάρα πολύ σε επίπεδο αριθμού δημοσίων υπαλλήλων», αλλά και πως αυτό που χρειάζεται είναι η σωστή αξιοποίηση αυτών των ανθρώπων- αξιολόγηση ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν σε διαφορετικούς τομείς, έτσι ώστε να μπορεί να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.
Αναφερόμενη στην Τουρκία, η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την αντίθεσή στο αρνητικό κλίμα που διαμορφώνεται, δικαιολογημένα, στην Ευρώπη απέναντι στην Τουρκία, λέγοντας πως «εάν κλείσουμε την πόρτα στην Τουρκία θα έχουμε κάνει ένα κολοσσαίο λάθος», που «οι Έλληνες θα το πληρώσουμε ακριβά».
Κατά την ίδια, η Ελλάδα πρέπει να πει ξεκάθαρα στους Ευρωπαίους ότι πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία με την Τουρκία.
Για τον ρόλο της Θεσσαλονίκης στις εξελίξεις στα Βαλκάνια και τη Ν/Α Ευυρώπη, αφού χαρακτήρισε την πόλη σταυροδρόμι πολιτισμών και οικονομικό σταυροδρόμι, σημείωσε πως πρέπει να αναπτυχθεί και πάλι και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι αυτό θα γίνει με το πέρασμα της κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης