Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kleine Zeitung: Ο Έλληνας πρωθυπουργός βλέπει ορατό το τέλος της κρίσης στην Ελλάδα

Kleine Zeitung: Ο Έλληνας πρωθυπουργός βλέπει ορατό το τέλος της κρίσης στην Ελλάδα
Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι πεπεισμένος πως το τέλος της κρίσης στην Ελλάδα θα είναι επίσης και το τέλος της κρίσης στην Ευρώπη
Στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην 82η ΔΕΘ, με τις οποίες εξέφρασε την αισιοδοξία πως η χώρα μας θα βγει από την κρίση, αναφέρεται η αυστριακή εφημερίδα Kleine Zeitung.
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι πεπεισμένος πως το τέλος της κρίσης στην Ελλάδα θα είναι επίσης και το τέλος της κρίσης στην Ευρώπη», σημειώνει στο δημοσίευμα της η εφημερίδα.
Σημειώνεται πως «ο Έλληνας πρωθυπουργός εκτιμά ότι η Ελλάδα θα βγει σύντομα από την πολυετή οικονομική και δημοσιονομική κρίση και αυτή την άποψη διατύπωσε την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 σε συνέντευξη Τύπου στη βορειοελλαδική πόλη Θεσσαλονίκη».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, μετά από την παγκόσμια δημοσιονομική και οικονομική κρίση του 2008-2009, η Ελλάδα περιήλθε σε μία κρίση χρέους και από τότε της παρέχεται βοήθεια με διεθνή δάνεια για να αποφύγει την χρεοκοπία, με το τίμημα να είναι πολύ υψηλό. Οι πιστωτές επιβάλουν στους Έλληνες συνεχώς σκληρές περικοπές και το πρώτο πρόγραμμα βοήθειας το 2010 ακολούθησαν δύο άλλα, με το τρέχον να ισχύει ακόμη έως τον Αύγουστο του 2018, και έπειτα η Αθήνα θέλει να σταθεί και πάλι μόνη στα πόδια της, αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Όπως παρατηρεί η Kleine Zeitung, «ο Τσίπρας προέβλεψε ότι η ελληνική οικονομία θα παρουσιάσει αυτό τον χρόνο, για πρώτη φορά εδώ και εννέα χρόνια, ανάπτυξη 2%, η ανεργία, από το 21% σήμερα, μειώνεται, έστω και αργά, τη στιγμή που στις αρχές του 2016 ένας στους τέσσερις Έλληνες ήταν άνεργος».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης