Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» 15% στα έσοδα από trading αναμένει για το γ’ 3μηνο 2017 η Citigroup

tags :
«Βουτιά» 15% στα έσοδα από trading αναμένει για το γ’ 3μηνο 2017 η Citigroup
Η χαλάρωση των τραπεζικών κανονισμών είναι πιο αργή από ό,τι ήλπιζε, δήλωσε ο CFO της τράπεζας, John Gerspach
Μειωμένα κατά 15% αναμένει η Citigroup ότι θα είναι τα έσοδά της από trading στο γ’ τρίμηνο του 2017 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, όταν είχε αυξηθεί η μεταβλητότητα, εν μέσω των αντιδράσεων στην ψηφοφορία για το Brexit και στις εκλογές των ΗΠΑ, όπως προειδοποίησε σήμερα (11/9/2017) ο Γενικός Οικονομικός Διευθυντής (CFO) της τράπεζας, John Gerspach, κατά τη διάρκεια ενός επενδυτικού συνεδρίου.
Η προοπτική του Gerspach ήταν παρόμοια με μια μείωση της τάξεως 12% που προβλέφθηκε από τον Jason Goldberg, αναλυτή της Barclays και οικοδεσπότη του συνεδρίου.
Ο πρώτος ομιλητής της εκδήλωσης, ο Gerspach, δήλωσε επίσης ότι η χαλάρωση των τραπεζικών κανονισμών είναι πιο αργή από ό,τι ήλπιζε, προφανώς λόγω των κενών θέσεων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) και στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.
Ο ίδιος προειδοποίησε ότι μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, η Fed πρέπει να ολοκληρώσει τις αναμενόμενες αλλαγές στους ετήσιους κεφαλαιακούς ελέγχους, γνωστούς ως CCAR, ώστε να επωφεληθούν οι τράπεζες από τις αξιολογήσεις τους για το 2018.
Οι έλεγχοι καθορίζουν πόσα κεφάλαια μπορούν να πληρώσουν οι τράπεζες σε αγορές μετοχών και μερίσματα μετόχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης