Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στα «σκαριά» μέτρα για την περαιτέρω οχύρωση του ενεργειακού συστήματος της χώρας από τη ΡΑΕ

Στα «σκαριά» μέτρα για την περαιτέρω οχύρωση του ενεργειακού συστήματος της χώρας από τη ΡΑΕ
Τι ανέφερε ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Ν. Μπουλαξής, στη διάρκεια  εκδήλωσης που έγινε στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ
Τη δρομολόγηση μέτρων με στόχο την περαιτέρω οχύρωση του ενεργειακού συστήματος της χώρας  σχεδιάζει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) με τη συνδρομή και των αρμόδιων διαχειριστών, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Ν. Μπουλαξής, στη διάρκεια αποψινής εκδήλωσης που έγινε στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα και ενόψει του χειμώνα του 2018, εκπονείται νέα μελέτη εκτίμησης επικινδυνότητας φυσικού αερίου, σε συνδυασμό με το ελληνικό ηλεκτρικό σύστημα που είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής ΦΑ.
Όπως είπε, η ΡΑΕ έχει πλήρης επίγνωση της σημασίας της ασφάλειας εφοδιασμού, ενώ για τα μέτρα που βρίσκονται υπό επεξεργασία, σημείωσε πως αυτά αφορούν την αγορά για την αποφυγή της επανάληψης της περσινής εμπειρίας, αλλά και τις υποδομές, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό.
 «Ιδίως όμως εξετάζεται η υλοποίηση των ειδικών όρων των αδειών ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων φυσικού αερίου, για την απρόσκοπτη λειτουργία τους σε περιόδους κρίσης ΦΑ, βάσει των επιλογών για εναλλακτικό καύσιμο ή αποθηκευμένων ποσοτήτων ΦΑ ή, σε κάθε περίπτωση, με την εξασφάλιση της διάθεσης επαρκών ποσοτήτων φυσικού αερίου κατά την κρίσιμη περίοδο Δεκεμβρίου – Φεβρουαρίου», πρόσθεσε.
Ακόμη, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η ΡΑΕ «οφείλει να ανοίξει τους δρόμους για μια ενιαία ανταγωνιστική αγορά ενέργειας, εφαρμόζοντας τους κανόνες εκείνους που κινούνται μεν στους βασικούς άξονες της εθνικής και κοινοτικής ενεργειακής πολιτικής, αλλά εξυπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δημόσιο συμφέρον και τον καταναλωτή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης