Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Περίπου 50 χιλιάδες διαδήλωσαν κατά του Brexit στο Λονδίνο - Βουλευτές όλων των κομμάτων στην πορεία

Guardian: Περίπου 50 χιλιάδες διαδήλωσαν κατά του Brexit στο Λονδίνο - Βουλευτές όλων των κομμάτων στην πορεία
Βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών που είναι κατά του Brexit είπε, πάντως, ότι "πρέπει να ακούμε και την άλλη πλευρά και να είμαστε ενωμένοι"
Σε δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που έκαναν πορεία κατά του Brexit, ζητήθηκε να ακούσουν και να καταλάβουν και εκείνους που είναι υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ και να περιμένουν ένα δημοψήφισμα για οποιαδήποτε συμφωνία προκύψει από τις διαπραγματεύσεις, γράφει ο Guardian.
H συγκεκριμένη άποψη που έγινε δεκτή με αρκετά χειροκροτήματα στην πλατεία του Κοινοβουλίου, εκφράστηκε από τον βουλευτή των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Ed Davey.
Ο ίδιος είπε ότι τα συναισθήματά του άλλαξαν από τον θυμό στην αγωνία και από την οργή στην απελπισία και μετά στην ντροπή για τις διαπραγματεύσεις.
Ο Davey είπε σε μία θάλασσα διαδηλωτών που κρατούσαν μπλε και κίτρινες σημαίες, στα χρώματα της ΕΕ, ότι "΄πρέπει να γίνουμε μία ενωμένη ομάδα και αυτό σημαίνει ότι οφείλουμε να ακούσουμε και την άλλη πλευρά, να την καταλάβουμε, γιατί μόνο έτσι θα βρούμε έναν τρόπο για να γιατρέψουμε τις πληγές και να ενώσουμε ξανά τη χώρα".
Ακούστηκαν, εξάλλου, αρκετά συνθήματα κατά του Brexit και προτροπές για περισσότερες διαδηλώσεις, καθώς η σχετική νομοθεσία θα περνάει από το Κοινοβούλιο.
Στους διαδηλωτές απευθύνθηκε και η βουλευτής των Συντηρητικών Patience Wheatcroft ζητώντας τους να συνεχίσουν να αγωνίζονται για την παραμονή στην ΕΕ και προσθέτοντας ότι "έχετε την ιστορία στο πλευρό σας".
Η ίδια είπε ότι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit δεν θα είναι ευνοϊκές για τη Βρετανία και ότι η αποχώρηση από την ΕΕ σημαίνει λιγότερες δουλειές και μία χώρα με λιγότερη ευημερία.
Μίλησε επίσης και στους άλλους βουλευτές, υποστηρίζοντας ότι "πρέπει να σταματήσουμε το Brexit, διότι από τότε που ενταχθήκαμε στην ΕΕ βιώσαμε μία μακρά περίοδο ειρήνης και ευημερίας που πρέπει να συνεχιστεί", ενώ κατέληξε με την επισήμανση ότι "δεν είναι αντιδημοκρατικό να προσπαθήσουμε να πείσουμε το εκλογικό σώμα να ξανασκεφτεί το Brexit".
Σύμφωνα με τους διοργανωτές στην πορεία από το κεντρικό Λονδίνο ως την Πλατεία του Κοινοβουλίου συμμετείχαν 50 χιλιάδες άτομα.
Η πορεία του λαού για την Ευρώπη, όπως ονομάστηκε, είχε ως βασικό της σύνθημα "ενωθείτε, ξανασκεφτείτε και απορρίψτε το Brexit".
Ανάμεσα στους διαδηλωτές πολλοί ήταν εκείνοι που έλεγαν ότι το Brexit έχει ήδη επηρεάσει τις ζωές τους.
Χαρακτηριστικό ήταν, πάντως, αυτό που είπε μία 73χρονη ότι πολλοί στην ηλικία της ψήφισαν υπέρ του Brexit γιατί αναπολούν τα νιάτα τους.
"Είναι σαν τους Πολωνούς που νοσταλγούν τον κομμουνισμό, αλλά μόνο και μόνο επειδή τότε ήταν νέοι και δεν είχαν ευθύνες, το ίδιο συμβαίνει και εδώ" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ένας 52χρονος είπε από την πλευρά του ότι η λέξη που του έρχεται στο μυαλό για το Brexit είναι "απόγνωση", αλλά και πώς τα λεφτά που στέλνει σε συγγενείς του στη St. Lucia δεν έχουν πια την ίδια αξία λόγω της υποτίμησης της στερλίνας.
"Το Brexit δεν είναι μία ιερή αγελάδα, πρέπει να το σταματήσουμε αν είναι να καταστρέψει τη χώρα" ήταν τα λόγια του.
Μία 31χρονη που ήταν στην πορεία μαζί με τον συνομήλικο σύντροφό της, ανέφερε ότι έχασε τη δουλειά της σε μία πολυεθνική και τώρα προσπαθεί να αποκτήσει ιρλανδικό διαβατήριο.
Αλλά και μία μητέρα ενός 9χρονου παιδιού που δουλεύει σε μία εκπαιδευτική εταιρία, φοβάται ότι δεν θα έχει τη δυνατότητα να εργάζεται ελεύθερα και σε άλλες χώρες και αγωνιά για το τι θα κάνουν σαν οικογένεια στο μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης