Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Υπάρχουν 10% πιθανότητες να μη συμβεί το Brexit και η Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ

Morgan Stanley: Υπάρχουν 10% πιθανότητες να μη συμβεί το Brexit και η Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ
Βρετανία και ΕΕ βρίσκονται στο έκτο μήνα διαπραγματεύσεων για την έξοδο το Brexit
Παραμένει μια μικρή πιθανότητα το Brexit να ανατραπεί και η Βρετανία στην πραγματικότητα να μην αποχωρήσει από την ΕΕ.
Σύμφωνα με σχετική ανάλυση της Morgan Stanley, υπάρχουν 10% πιθανότητες το Brexit να μην συμβεί, παρά το γεγονός ότι η Βρετανία και η ΕΕ βρίσκονται στο έκτο μήνα των διαπραγματεύσεων.
Περιγράφοντας κάθε πιθανότητα ανατροπής του Brexit ως «μέτρια», η Morgan Stanley παρουσιάζει το σενάριο που προβλέπει ότι η Βρετανία τελικά θα μπορούσε να παραμείνει στο μπλοκ των 28 χωρών.
«Ένα σενάριο ανατροπής του Brexit θα απαιτούσε τρεις αλλαγές, κατά την άποψή μας, ο συνδυασμός των οποίων έχει χαμηλή πιθανότητα» αναφέρεται σε σχετική ανάλυση.
Αυτά τα τρία σενάριο είναι τα εξής:
1. Ακόμα μία εκλογική αναμέτρηση πριν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την ενιαία αγορά, που συγκεντρώνεται τα 2/3 των πιθανοτήτων.
2. Ο Εργατικό Κόμμα του Jeremy Corbyn θα πρέπει να νικήσει τις εκλογές, είτε με μια πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων, είτε μέσω κάποιου είδους κυβέρνησης μειοψηφίας / συνασπισμού.
3. Το Εργατικό Κόμμα θα πρέπει να αλλάξει μία από τις βασικές πολιτικές του όσον αφορά στο Brexit.
«Μια αλλαγή στην πολιτική των Εργατικών για την υποστήριξη της ελεύθερης κυκλοφορίας του εργατικού δυναμικού, ίσως σε τροποποιημένη μορφή, την οποία θεωρούμε όχι περισσότερο από μια στις τρεις πιθανότητες» επισημαίνεται στην ίδια ανάλυση.

Screen Shot 2017 09 04 at 14.04.31

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης