Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ο άλλος πόλος απέναντι στη Δεξιά – Εκπροσωπεί Αριστερά και Κεντροαριστερά

Παπαδημούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ο άλλος πόλος απέναντι στη Δεξιά – Εκπροσωπεί Αριστερά και Κεντροαριστερά
Οι επόμενες εκλογές θα είναι ένα δυνατό ντέρμπι μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ υποστήριξε ο κ.Παπαδημούλης
Την θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εδραιωθεί ως ο άλλος πόλος απέναντι στη Δεξιά καθώς εκπροσωπεί όχι μόνο την Αριστερά αλλά και την Κεντροαριστερά διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος εκτίμησε ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι ένα δυνατό ντέρμπι μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εδραιωθεί ως ο άλλος πόλος απέναντι στη Δεξιά.
Οι αριθμοί και η πραγματικότητα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή εκπροσωπεί πολιτικά και κοινωνικά τη μεγάλη πλειοψηφία των δυνάμεων, όχι μόνο της Αριστεράς, αλλά και της Κεντροαριστεράς» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, τονίζοντας ότι οι επόμενες εκλογές δεν θα είναι «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» αλλά «συντήρηση-πρόοδος» και θα είναι ένα δυνατό ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
«Στο παραπάνω, λοιπόν, ισχυρό δίλημμα, ο χώρος του Κέντρου θα πρέπει να απαντήσει καθαρά και με πρόγραμμα» είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, κυμαινόταν στο 40-48%.
Το σημερινό ΠΑΣΟΚ, όπως το κατάντησαν, κυμαίνεται στο 5-7%.
Επομένως, αντί να βρίζουν, τους καλώ να σκεφτούν.
Γιατί τα πράγματα αλλάζουν» είπε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος συνέστησε ψυχραιμία στον χώρο του Κέντρου (ΠΑΣΟΚ και λοιπές δυνάμεις) και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εσωκομματικές τους εκλογές.
Αναφερόμενος στην αξιολόγηση, ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι «έχουν αυξηθεί τα σημάδια σταθεροποίησης και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας», κάτι που όπως είπε θα φανεί το επόμενο διάστημα και στα νοικοκυριά.
«Από εδώ και πέρα οι προοπτικές είναι καλύτερες, αλλά συν Αθηνά και χείρα κίνει, καθώς για να επουλωθούν οι μεγάλες πληγές που άφησε η χρεοκοπία θα χρειαστεί και χρόνος και δουλειά και πρέπει να τρέξουμε, χωρίς καθυστερήσεις».
Η τρίτη αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό, ώστε να συνεχιστεί και η προσπάθεια σταδιακής εξόδου στις αγορές, χωρίς τη μηχανική υποστήριξη των μνημονίων, ώστε μετά τον Αύγουστο του ’18 να μπορούμε να έχουμε τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, χωρίς μνημόνια και επιτροπεία.
Πρέπει επομένως να διδαχθούμε από την εμπειρία και να είμαστε επισπεύδοντες, γιατί κάθε φορά που καθυστερεί να ολοκληρωθεί μια αξιολόγηση μπαίνουν στον πειρασμό διάφοροι, όπως το ΔΝΤ, να βάζουν στο τραπέζι καινούργιες απαιτήσεις» είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης